A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megrohanták Horvátországot a magyarok

Vágólapra másolva!
Jelentősen, több mint 40 százalékkal nőtt a magyar turisták száma októberben a tavalyi adatokhoz képest Horvátországban. Igaz, idén összességében valamivel kevesebb magyar nyaralt eddig déli szomszédunkban. 
Vágólapra másolva!

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Képviselet vezetője közölte, hogy az októberi vendégforgalomban a magyar utazók száma mutatta az egyik legjelentősebb növekedést. A magyar vendégek száma 42,9 százalékkal, 8 ezer fölé emelkedett, a vendégéjszakák száma közel harminc százalékos növekedéssel 27,6 ezerre nőtt.

Forrás: AFP/Hemnis
Dubrovnik látképe

Az év első 10 hónapjának adatai alapján összesen eddig 320 ezer magyar kereste fel Horvátországot, ahol közel 1 millió 789 ezer vendégéjszakát töltöttek. Ez az előző év azonos időszakához képest mintegy három százalékos csökkenést jelent az utazók számában.

A teljes horvátországi turizmusban a hazai vendégek aránya is hasonló arányú csökkenést mutat, viszont hat százalékkal több volt a külföldi turista. Eddig összesen 10 millió 332 ezer külföldi vendéget fogadott Horvátország, a vendégéjszakák száma pedig meghaladja a 62 milliót. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Horvátországban rekordévre számítanak az idegenforgalomban, mivel nyár végéig több turista látogatott az országba, mint korábban bármikor.

A képviselet vezetője úgy látja: a magyar vendégek számának csökkenése nem jelentős, ugyanakkor az olasz, a szlovén vagy a spanyol vendégek száma esetenként két számjegyű visszaesést mutat Horvátországban. Az adriai államban Magyarország továbbra is a kilencedik legjelentősebb küldő országnak számít - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!