A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 902. napjáról.

 

07:03
augusztus 13, 2024
Vágólapra másolva!

Nagy hatótávolságú fegyverek

A védelmi miniszter és valamennyi ukrán diplomata feladatul kapta az elnöktől, hogy folyamatos és egyre aktívabb tárgyalások során igyekezzenek jóváhagyást kapni a partnerországoktól a nagy hatótávolságú fegyverek orosz területek elleni bevethetőségéhez.

"Ez olyan dolog, ami jelentősen előmozdíthatja a háború igazságos végét, és ukránok ezreit mentheti meg. Igazságos azokat a területeken támadni az oroszokat, ahonnan csapásokat indítanak Ukrajnára. Oroszországot békére kell kényszeríteni!" - fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

05:57
augusztus 13, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz katonák kerültek fogságba

Az ukrán elnök külön megköszönte azoknak a katonai egységeknek a munkáját, amelyek a határ áttörése közben orosz katonákat fogtak el, és ezzel "feltöltötték a cserealapot", hogy ukrán hadifoglyokat hozhassanak haza Oroszországból.
"Elvi kérdés, hogy minden emberünket visszahozzuk" - mondta Zelenszkij, aki arra utasította a hírszerzést és a Belügyminisztériumot, hogy a lehető legaktívabban kommunikáljanak az ukrán foglyok hozzátartozóival és átláthatóan magyarázzák el, hogyan alakulnak a fogolycsere tárgyalások.

04:54
augusztus 13, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ez biztonsági kérdés

Napi videójában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszámolt arról, hogy az ukrán fegyveres erők Oroszország kurszki régiójában körülbelül ezer négyzetkilométernyi területet vettek az ellenőrzésük alá. Ezek olyan területek, ahonnét az orosz hadsereg aktívan lőtte Ukrajnát - június 1-je óta csaknem 2100 lövedékkel. Az elnök szerint ezért a hadművelet Ukrajna biztonsági ügye.

04:47
augusztus 13, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 12-én az ukrán-magyar határszakaszon 6456 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6078 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 26 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:32
augusztus 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!