A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Engedély nélkül vezetett utasszállítót

az Afriqiyah Airways repülőgépe száll fel a Charles-de-Gaulle reptérről
Vágólapra másolva!
Egy amerikai szélhámost hamis pilótaigazolvánnyal és egészségügyi bizonyítvánnyal alkalmazott az Afriqiyah Airways. A férfi London Gatwick repülőterére is többször leszállt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Michael Fay a vád szerint nyolc hónapig engedély nélkül vezette az Afriqiyah Airways Airbus A320-as gépét - írja a Telegraph. Az 59 éves férfi korábban az amerikai légierő pilótája volt, és egy brit városkában, Altonban telepedett le. A rendőrség az után adott ki rá nemzetközi elfogató parancsot, hogy nem jelent meg a bíróság előtt, amely távollétében három év szabadságvesztést szabott ki rá csalás miatt. A feltételezések szerint elhagyta Nagy-Britanniát, és repülőoktatóként vagy pilótaként keres állást.

Forrás: AFP/Jeremy Melloul

Fay nyolcszor szállt le London Gatwick repülőterén 2010. június 1-je és 2011. február 3-a között az Afriqiyah Airways gépével. A szélhámosnak kevéssel azelőtt sikerült állást kapnia Líbia nemzeti légitársaságánál, hogy összeomlott Moammer Kadhafi rezsimje, és a cég A320-as repülőket szerzett be. A rendőrség akkor figyelt fel rá, amikor egy másik pilótának gyanússá vált, miközben egy internetes fórumon beszélgetett vele.

Az Afriqiyah Airways szóvivője szerint a cég maga is áldozat volt, és a pilótát a társaságnak egy harmadik fél közvetítette, akinek ellenőriznie kellett volna Fay dokumentumait. Hangsúlyozta, hogy soha nem merült fel kétség a szélhámos hozzáértését illetően. Amióta 2012 júliusában ismét elindultak a társaság járatai Európába, a fedélzeti személyzet képességeit Nagy-Britanniában, Németországban és más európai országokban tesztelik - tette hozzá a szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!