Ezzel pakold tele a hátizsákod, ha strandra mész

Vágólapra másolva!
A strand pontosan az a hely, ahová az ember viszi a fél házat, különösen, ha minimum egy fél napot tervez ott tölteni. Törölköző, pokróc, naptej, száraz ruha, polifoam, az alap, ezt pedig még a végtelenségig lehet bővíteni. Mindezt lehetetlen betenni egy kis szatyorba, pláne, ha nem egyedül mész, hanem családostul – a gyerekeknek rengeteg plusz holmi kell. Egy hátizsákkal ilyen esetekben mindenképpen jobban jársz, mintha szatyrokat cipelnél magaddal.
Vágólapra másolva!
Forrás: Freepik.com

Miért is legyen hátizsák?

Mert egy hátizsák többféle méretű lehet, és az igazán nagyok sok cuccot elnyelnek. Az pedig mindenképpen óriási előny, hogy marad egy-két szabad kezed, amikben még elfér ez-az, vagy éppen a gyerekek kezei.

Az sem mindegy, hogyan oszlik el a teher, márpedig ebben a hátizsák verhetetlen. Mivel szimmetrikusan terheli a vállaidat, közel sem fogod olyan nehéznek érezni a batyudat, mintha az egyik válladon lógnának szatyorban, esetleg a kezedben kellene cipelni. Így sokkal könnyebben bírsz el több dolgot.

Ha esetleg van babakocsis korú gyereked, még jobb, ha a nagyobb holmikat be tudod rámolni a babakocsi csomagtartó részébe, a többi pedig már elférhet egyetlen nagy hátizsákban, így nem kell serpának érezned magad, míg leértek a strandra.

Mi legyen nálad, ha strandra mész?

Ha úgy tervezed, hogy egy egész napot töltesz el a strandon, nem árt, ha erre alaposan felkészülsz, mert még a pancsolás-napozás is könnyen unalomba fulladhat, ha nem gondoskodsz arról, hogy minden nálad legyen, amire szükséged lehet.

Ezeket mindenképpen pakold be:

  • Törölköző, pokróc, polifoam. Ha indultál már el egy szál törölközővel, gondolván, elég az, majd arra fekve napozol, tudod, hogy ez rossz ötlet. Kényelmetlen, ha letetted a földre, piszkos lesz és megtörölközni nem tudsz vele rendesen. Átázik, vizes lesz, akkor már rossz ráfeküdni. Ezeket figyelembevéve a minimum 2 törölköző, de még jobb, ha viszel egy pokrócot is. Sőt, ha szeretsz kényelmesen feküdni, nem árt egy polifoam sem.
  • Váltás fürdőruha. Nem túl jó érzés folyamatosan ugyanabban a nedves, hideg fürdőruhában/fürdőnadrágban lenni, ráadásul felfázás is lehet a vége. Éppen ezért javasolt egy váltás garnitúrát vinni magunkkal, hogy mindig legyen száraz.
  • Könyv, újság, vagy a telefonod feltöltve, hogy ha épp nem a vízben vagy, és egyedül napozol, el tudd magad foglalni. Persze az is szuper, ha csak pihensz, de nem árt, ha van egy B terved arra az esetre, ha unatkoznál.
  • Étel, ital. Ha van büfé is, akkor ez nem élet-halál kérdése, de a túlárazott strandbüfék elkerülése végett jó megoldás, ha viszel otthonról magaddal egy kis harapnivalót, innivalót. Kisebb hűtőtáskába pakolva akár egész nap kellemesen hidegek maradnak.
  • Strandsátor. Ha olyan helyre mész, ahol nincs árnyékos rész, vagy kevés, és jó eséllyel foglalt, akkor nem árt, ha viszel magaddal egy strandsátrat is, hogy biztosíthasd a napsütéstől védett helyet. Ez persze nem fog beférni a hátizsákodba, de ha a többi holmit nem a kezedben cipeled szatyrokban, ráakaszthatod a válladra.
  • Játékok. Ha gyerekekkel mész, mindenképpen vigyél nekik játékokat, amikkel a parton, illetve a vízben játszhatnak, ellenkező esetben hamar unatkozni kezdenek. Nem kell nagy dolgokra gondolni: ha van homokozó, akkor ebbe való játékok, labda, tollas, frizbi tökéletesen elég.

Nem állítjuk, hogy mindez belefér egy hátizsákba. De egy megfelelő méretű sok mindent el tud nyelni, és az olyan holmikat, amik nem férnek bele, például a strandsátor vagy a hűtőtáska, kényelmesen a válladra tudod akasztani, nem kell millió szatyorral vagy válltáskával manőverezned.

Találd meg a számodra ideális méretű és kialakítású hátizsákot, és meglátod, sokkal könnyebb bepakolni a strandoláshoz!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!