Brawn aggódik a Michelin fölénye miatt

Vágólapra másolva!
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn attól tart, hogy a Michelin a Renault kezére játszhatja az idei bajnoki címet a szezon utolsó két versenyén, noha Schumacher az idei évben először átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Renault a júniusban megrendezett Kanadai Nagydíj óta nem tudott futamot nyerni, mely lehetővé tette a Ferrari számára a teljes felzárkózást, a csapat műszaki igazgatója, Ross Brawn attól tart, hogy ha a szezon utolsó két versenyén esni fog az eső, elbuknak riválisukkal szemben.

Már a Magyar Nagydíjon kiderült, hogy a Bridgestone elvesztette előnyét a vizes gumik terén a Michelinnel szemben, amit a kínai futam is igazolt. Mivel a Ferrari és a Renault között a legnagyobb különbség a gumik terén van, egyértelműen ezen a fronton fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, melyért minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem.

"Minden a gumikon fog múlni" - magyarázta Brawn. "Megfelelő abroncsokkal érkezünk a következő versenyekre, így minden okunk megvan arra, hogy optimisták legyünk. Azonban azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak, és a Michelin akár le is iskolázhat minket az utolsó két versenyen."

A Bridgestone eközben gőzerővel készül hazai versenyére, a Japán Nagydíjra, ahol mindent megtesz majd annak érdekében, hogy győzelemhez juttassa a Ferrarit.

"Elégedettek vagyunk a száraz abroncsaink teljesítményével, melyeket a Japán Nagydíjra számunk" - mondta a Bridgestone műszaki igazgatója, Hisao Suganuma. "Silverstone-ban és Mugelloban is teszteltük az abroncsokat, és lenyűgözött a teljesítményük."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!