Vágólapra másolva!
A Netflix közzétette az első fotókat Cillian Murphy-ről a régóta várt „Birmingham bandája” c. film forgatásáról.
Vágólapra másolva!

A forgatás szeptember 30-án, hétfőn kezdődött.

A streamingszolgáltató szerint a készítő, Steven Knight így nyilatkozott: 

Izgatottan várom, hogy a kamerák forogjanak a Birmingham bandája történetének új fejezetén, amely a második világháború idején játszódik. Az ország háborúban áll, és természetesen a mi Pengesapkásaink is”.

(Szerk.: A „a pengesapkás” kifejezés a Shelby férfiak által viselt sapkákra utal, amelyeknek a peremébe borotvapengéket varrtak, ezt az ellenség megvakítására, vagy megcsonkítására használtak.)

A nyilvánosságra hozott fotók egyikén a 48 éves, Oscar-díjas ír sztár, Cillian Murphy mosolyogva látható a sorozat készítőjével, Knighttal. A másik képen Murphy Tommy Shelby szerepében látható, öltönyben és merengve – a szokásához híven.

A Netflixen sugárzott brit gengszterdráma hat évad után 2022-ben véget ért. A nyár elején a Netflix megerősítette, hogy Murphy visszatér a film főhőseként, a film szerzője pedig Knight lesz.

Augusztusban jelentették be, hogy az Oscar-jelölt ír színész, a 31 éves Barry Keoghan is csatlakozott a film szereplőgárdájához egy – még – nem részletezett szerepben.

Rebecca Ferguson és Tim Roth szintén csatlakozott a stábhoz.

Azt nem árulták el, hogy a problémás társszereplő Paul Anderson, aki Tommy indulatos bátyját, Arthurt alakította, visszatér-e a filmben. A színész januárban bűnösnek vallotta magát kábítószer-birtoklásáért, és pénzbírságot kapott. Azt sem erősítették még meg hivatalosan, hogy Tom Hardy visszatér-e a különc zsidó gengszter Alfie Solomons szerepében, ugyanígy járt Thommy feleségét alakító Sophie Rundle is.

Peaky blinders
Fotó: Collection ChristopheL via AFP / Collection ChristopheL via AFP/© Caryn Mandabach Productions / Tiger Aspect Productions / BBC

Májusban Rundle így nyilatkozott a The Postnak a filmről: 

Mindenki ezt kérdezi, beleértve a saját családomat is. De nem tudok semmit. Tudom, hogy folynak a beszélgetések, de bármilyen film elkészítése logisztikai rémálom. A beszélgetéseket a felnőttekre hagyom.”

Hozzátette, hogy Murphy világsztárrá válása és az „Oppenheimer”-ért kapott Oscar-díj „elég vad volt, de csodálatos volt látni, és nagyon megérdemelte”. 

Kivételes volt abban a filmben. Csodálatos volt nézni, ahogy nagyon nyugodtan végigjárja a világuralom útját, a maga Cillian-stílusában."

John Shelby (Joe Cole) a sorozatban meghalt, Polly (Helen McCrory) pedig a színésznő, McCrory tragikus halála miatt lett kiírva, így ők biztosan nem lesznek benne a filmben.

A film premierdátumát még nem jelentették be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!