A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nyelvi nehézségek akadályozzák az angliai munkavállalást

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban munkát vállalók szakmai tapasztalata, képzettsége összhangban van az elvárásokkal. A legtöbb problémát mégis a nyelvtudás hiánya okozza. A külföldieknek így csupán rosszul fizetett szezonmunkák jutnak -áll a Learning and Skills Network friss kutatásában.
Vágólapra másolva!

A felmérés során a 2004-ben csatlakozott EU-tagállamokból - köztük Magyarországról - érkező, Angliában regisztrált külföldi munkavállalók adatait vizsgálták. A górcső alá vett dolgozók többségéről kiderült: magasan képzett, gyakorlattal rendelkező szakemberek. Álláskeresésük ennek ellenére kudarcba fulladt, mert nem találtak a képzettségüknek, gyakorlatuknak és nyelvtudásuk szintjének egyaránt megfelelő állást.

Sokan az előnytelen körülmények miatt hanyagolják a nyelvi képzéseket

Az "outsiderek" életét számos tényező nehezíti: elsősorban a nyelvtudás hiánya miatt kényszerülnek alacsonyan fizetett munkakörbe. A vidéken munkát vállalók nyelvtanulását a nehézkes közlekedés tovább bonyolítja. Sokan éppen a hosszú és költséges tömegközlekedés, a szabadidő hiánya, az alacsonyan fizetett állások miatt morzsolódnak le a felzárkóztató nyelvi kurzusokról.

A külföldi munkavállalók elősegítik a gazdasági növekedést

A külföldről érkezettek nagy része már elismeri: a hatékony karrierépítés kulcsa az angoltudás fejlesztése. Draschan Sachdev, az LSN kutatásvezetője úgy nyilatkozott: mivel a külföldi munkavállalók nagyban hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, képességeik kiaknázása érdekében szembe kell nézni a kutatásban feltárt, őket érintő sokrétű problémával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!