Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban dolgozó külföldi orvosokra panaszkodnak a britek. A betegek szerint a doktorok nyelvtudása nem éri el az elvárt szintet, és ez olykor a biztonságos betegellátást is veszélyezteti. A panaszok alapján ötvennégy külföldi orvos küldtek el, köztük két magyart  - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kinti orvosi kamara 2006-ban össtesen 5 ezer panaszt vizsgált ki, a végeredmény: 300 fegyelmi meghallgatás, 54 elbocsátás. A tiltólistára kerülők nagy többsége külföldi doktor volt, ráadásul két magyart is találhatunk köztük. Egyiküket megtévesztésért büntettek ily módon, a másik orvost számos banális hiba elkövetése miatt küldtek haza. A magyar ortopédsebész egy térdműtét miatt került bajba, amelynek majdnem amputálás lett a vége. A vizsgálódás során emellett kiderült: további 12 műtétje hagyott szakmai szempontból komoly kívánnivalókat maga után.

A magyar orvosok jól beszélnek angolul

A magyar szakemberek, köztük az orvosok kiközvetítésével foglalkozó Metaforum vezetője illetve a Magyar Orvosi Kamara főtitkára egyaránt azt mondta: a kikerülők nyelvtudásával semmi gond nincs, mind igen jól beszélik az elvárt nyelvet, hiszen anélkül ki sem juthatnának. A Magyar Orvosi Kamara szerint egyébként jelenleg mintegy 2600 orvos dolgozik külföldön, az Egyesült Királyságban dolgozókról nincs pontos adat. Ami biztos, hogy az angol kamarában összesen 1200 magyart regisztráltak, ám közülük végül nem mindenki indult útnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről