Vágólapra másolva!
A korábbi 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál szerint szerint a románok ellen több eszközt is be lehetett volna vetni, hogy 2-1 maradjon a vb-selejtező vége. Az egykori középpályás úgy véli, nem szabad nekirohanni jövő kedden a törököknek.

"A legnagyobb hiba lenne most azt gondolni, hogy minden elúszott. Ez nem így van, de Törökországban semmiképpen nem szabad kikapni. Ez a létező legfontosabb dolog, mert ha ez így lesz, akkor a következő kör után is mi maradhatunk második helyen" - nyilatkozta a Hertha korábbi légiósa a Csakfoci.hu-nak.

Dárdai szerint nem lenne rossz eredmény, ha a két vb-selejtezőn két pontot szerezne a magyar válogatott. "Az például most hiba lenne, ha úgy mennénk ki a török meccsre, hogy a pénteki hazai döntetlen után nekünk már csak és kizárólag a győzelem a jó, és emiatt nekiugranánk az ellenfélnek. Nem így van: jó az iksz is odakint, taktikusan, higgadtan kell játszanunk, elöl pedig megvannak az embereink arra, hogy támadásban okosan sáfárkodjunk a lehetőségeinkkel" - fogalmazott az egykori kiváló középpályás, aki azt hitte, többször már nem eshet meg a magyarokkal, hogy a hajrában veszítenek pontokat (2005-ben és 2009-ben is Ibrahimovic hajrágóljával nyertek a svédek Budapesten).

Forrás: MTI/Földi Imre

A Herthánál edzőként dolgozó exfutballista úgy véli, a hajrában alternatív eszközökhöz kellett volna fordulni a győzelem megtartása érdekében. "Ilyenkor nem szabad ennyire a fair play jegyében játszani. Megvannak a módszerek arra, hogyan lehet egy ilyen meccsen perceket elhúzni, elég csak megnézni, mit tesz egy olasz válogatott ilyenkor. Vagy mást ne mondjak, mit tett volna a román csapat, vagy mit tenne, ha Bukarestben ők vezetnének ellenünk egy góllal. Labda például nem kerülne elő labdaszedőtől, de minden egyes szabálytalanság után lenne ápolás, veszekednének a bíróval, vagy valamelyik technikai munkatársat odaküldenék perlekedni az ötödik bíróhoz vagy az asszisztenshez, és még sorolhatnám, a lényeg, hogy akár gusztustalanul húzták volna az időt, hogy ne legyen folyamatos a meccs. Nekünk is ezt kellett volna tennünk, mert akkora tétje volt a meccsnek, hogy ilyenkor ez belefér, de mi sajnos túl jó fiúk voltunk" - nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!