Indiának az orosz atom kell

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyinnal találkozott az indiai miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Az Oroszország és India közötti kapcsolatok elmélyítésének szándékát hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök Moszkvában. A két vezető kijelentette, hogy a két ország közötti "stratégiai kapcsolatok" elmélyítését tartják szükségesnek gazdasági és politikai téren egyaránt.

Indiának az orosz atom kell

A találkozó alkalmával több gazdasági megállapodást is aláírtak. Beszámolók szerint India leginkább az orosz nukleáris technológia iránt érdeklődik. Az India és Oroszország közötti kereskedelmi forgalom értéke 2014-ben moszkvai adatok szerint 9,5 milliárd dollár körül alakult. India ezzel Oroszország 19. legfontosabb kereskedelmi partnere.

Együttérez

Modi együttérzését fejezte ki az októberben Egyiptomban feltehetően merénylet következtében lezuhant orosz utasszállító repülőgép tragédiája és a novemberben a török-szír határterület felett lelőtt orosz vadászgép miatt. Az orosz és az indiai állam- illetve kormányfő között éves rendszerességgel kerül sor tárgyalásokra. Legutóbb, 2014-ben Putyin látogatott el Újdelhibe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!