Lemészárolta az egész családját a francia álorvos - 26 év után kiengedték a börtönből

Horizontal, Jean-Claude Romand
(FILES) In this file photo taken on June 25, 1996 French citizen Jean-Claude Romand arrives for the start of his trial at the courthouse of Bourg-en-Bresse. - Romand who killed his relatives after pretending for two decades to be a successful doctor in a case that inspired a book and films, is to be released on parole on June 28, 2019, general prosecutor's office of Bourges said on June 27, 2019. (Photo by PHILIPPE DESMAZES / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy francia férfi megölte a szüleit, a feleségét és a gyerekeit még 1993-ban, mert félt, hogy kiderülnek a hazugságai. Ugyanis 18 éven keresztül azt hazudta, hogy orvosként dolgozik, a barátaitól kicsalt pénzből élt. A férfi eddig börtönben ült, most azonban 26 év után szabadon engedték.
Vágólapra másolva!

A most 65 éves Jean-Claude Romand 1974-ben kezdte meg tanulmányait az orvosi egyetemen Lyonban. Már az első vizsgán megbukott, sosem próbálkozott újra. Később mégis azt hazudta a családjának, ismerőseinek, hogy sikeresen befejezte tanulmányait, és orvos lett belőle. Azt is mondta, hogy a WHO-nál kapott állást.

Jean-Claude Romand Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Valójában azonban mindennap, amikor azt mondta, dolgozni megy, a francia-svájci határhoz autózott, és néha meglátogatta a WHO nyilvános információs szolgálatát.

A férfi eladta a lakást, amit még a szülei vettek neki Lyonban, hogy legyen pénze.

Mikor mindet felélte, a barátaitól csalt ki pénzt azzal az indokkal, hogy majd ő befekteti nekik, mint ENSZ-munkatárs.

1980-ban megnősült, és 10 éven belül született két gyereke. Gyakran mondta a családjának, hogy a munkája miatt külföldi útra kell mennie, ilyenkor valójában az autópályák pihenőhelyein állt félre, majd ajándékokkal tért haza.

Jean-Claude Romand, valamint felesége és két gyereke Forrás: AFP/Stf

1992-ben az ismerősei azonban kezdték visszakérni a pénzüket. Az egyik barátja akkor kezdett gyanakodni, amikor nem találta a férfi nevét a WHO munkatársainak listájában.

1993-ban, mikor félt, hogy kiderül a csalás,

Romand egy sodrófával megölte a feleségét, majd agyonlőtte 7 éves kislányát és 5 éves kisfiát.

Még aznap elutazott a szüleihez, és őket is megölte, még a kutyájukkal is végzett. Ezután hazament, a családja holttesteivel együtt felgyújtotta a házat, majd altatót vett be.

Jean-Claude Romand szülei Forrás: AFP/Stf

A tűzoltók azonban még életben találtak rá a férfire, akit később őrizetbe vettek. A férfi a rendőröknek mindent bevallott, 1996-ban elítélték a gyilkosságok miatt.

2015-ben kérte először szabadlábra helyezését, most szabadult, 26 év börtön után – írja a BBC.

A szörnyű esetről később egyébként egy könyvet is írtak 2000-ben, amiből két évvel később film is készült, Az ellenfél címmel. Az eset egy másik filmet inspirált, a 2001-es Időbeosztást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!