A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Az EU-s trenddel szemben nőtt a magyar autópiac

Vágólapra másolva!
Magyarországon márciusban is nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, miközben az Európai Unióban már hatodik hónapja regisztráltak csökkenést.
Vágólapra másolva!

Az európai autógyártók szövetségének (ACEA) adatai szerint Magyarországon 4768 kocsit helyeztek forgalomba márciusban, 7 százalékkal többet, mint tavaly a harmadik hónapban. Igaz, a növekedési ütem elmaradt a januáritól és a februáritól, amikor közel 44 illetve 20 százalékkal több autót adtak el, mint 2011 első és második hónapjában, de az uniós tendenciáktól merőben eltér a magyarországi helyzet.

Az Európai Unió egészében márciusban tovább zsugorodott az új autók piaca: összesen 1,453 milliót helyeztek forgalomba, 7 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, ami azért is aggasztó, mert 1998 óta nem volt ilyen alacsony a márciusi értékesítési adat.

A gyenge számok alakulásában meghatározó volt, hogy a nagy piacokon jelentősen csökkent a forgalomba helyezett új autók száma: Franciaországban 23 százalékkal, Olaszországban 27 százalékkal, Görögországban 43 százalékkal, Portugáliában 49 százalékkal.

A márkák erőviszonyát tekintve a továbbra is megdönthetetlennek látszik a VW-csoport elsősége: csak Volkswagenekből közel 180 ezer fogyott márciusban, a második helyen, messze lemaradva az Opel/Vauxhall áll, mintegy 109 ezer autóval. A dél-koreai autógyártók tovább meneteltek előre, olyan nagy európai márkák rovására, mint a Renault, a Peugeot, az Opel és a Fiat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!