Csak jó minőségű téli gumikkal érdemes autót vezetni!

Vágólapra másolva!
Ahogy a motor autónk „lelke”, úgy a jó minőségű gumiabroncs járművünk „lába”, vagyis nélkülözhetetlen kellék, ha biztonságosan és szabályszerűen szeretnénk közlekedni. Ezért évszaktól függetlenül ellenőrizni kell a gumik állapotát. Ha pedig szükséges, cseréljük ki, vagy újat kell vásárolni.  Ebben segítségünkre lehet az autogumiakcio.hu oldal, ahol Continental, Dunlop, Michelin, Firestone vagy egyéb ismert márkák közül is keresgélhetünk, megadva a pontos paramétereket.
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay

Télen, csak téli gumival közlekedjünk!

Az autóvezetés már önmagában is nagyfokú koncentrálást igényel, különösen igaz ez a hideg évszakban történő közlekedésre. Akár rövid, vagy nagyobb távolságra indulunk, tegyünk téli gumit a személyautónk mind a négy kerekére. A téli gumik alapból a hideg környezetre lettek kitalálva.

A téli abroncsok különlegesen elkészített futófelület-mintákkal és gumi-összetevőkkel készülnek, amelyek akkor hatásosak, ha zimankós időjárásban vezetünk. 7 fok és annál alacsonyabb hőmérsékleten ezek a különleges összetevők összhangban vannak a jellegzetes gumikeverékekkel, hogy előidézzék a tapadást, amelynek következtében járművünket az aszfalton tartják.

A legfontosabb és biztonságos vezetési teendők

Összpontosítsunk a vezetésre: Figyelmünk 100% -át mindig a vezetésen tartsuk - Ne használjuk telefonunkat vagy más elektronikus eszközt közlekedés közben.

Lassíts. A gyorshajtás kevesebb időt ad a reakcióra, és növeli a balesetek súlyosságát.

Legyünk tisztában azzal, hogy mit csinál a többi járművezető, és készüljünk fel a váratlan eseményekre. Mindig gondolkozzunk előre, hogy elkerüljük a másik fél által okozott hibát.

Készítsünk biztonságos vezetési tervet.

Kalkuláljunk elég időt az utazási ütemtervre, hogy megálljunk étkezés, pihenőidők, telefonhívások vagy egyéb ügyek miatt.

Elindulás előtt állítsuk be az ülést, ellenőrizzük a tükröket és klíma vagy fűtőberendezéseket, illetve a gumik állapotát.

Legyünk mindig kipihentek, ha fáradtak vagyunk, akkor ne induljunk útnak.

Abban az esetben, ha sávot kell váltani, legyünk óvatosak és minden esetben használjunk indexet, hogy a másik autós is észlelhesse, hogy mi a szándékunk. Ha pedig olyan útszakaszon haladunk, ahol vad jelenlétét jelzi a közlekedési tábla, mindig közlekedjünk lassan és megfontoltan, különösen igaz ez a téli időszakra vagy az esti órákra.

Forrás: pixabay

Tartsuk be a sebességhatárokat!

Néhány úttestet alacsony sebességű zónának jelölnek ki. Ide tartoznak a nagy gyalogos forgalmú területek, például az iskolai (30-as) zónák és az utcák, valamint ahol a kereszteződések egymáshoz közel vannak.

Soha ne haladjunk el nagy sebességgel egy lassító busz mellett, főleg ahol megálló is van. Ugyanis itt a gyerekek átkelhetnek az utcán. Ha pedig szirénát hallunk a közelben, vagy közvetlenül magunk mögött, akkor lassítsunk, vagy ha tehetjük, álljunk félre, és várjunk, míg a megkülönböztető jelzésű autó elhalad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!