Óriási az érdeklődés az új magyar rendszámok iránt, megjöttek az első adatok

új rendszám
Vágólapra másolva!
Az átlagosnál jóval több rendszámot adnak ki július elseje óta, amikor elkezdődött az új, négy betűből és három számból álló azonosítók korszaka.
Vágólapra másolva!

Június 30-án adták ki Magyarországon az utolsó, három betűből és három számból álló rendszámot, július elseje óta már csak új, négy betűből és három számból álló azonosítókat lehet igényelni. Az Origo kérésére a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. elküldte az első adatokat, ezek alapján

óriási az érdeklődés az új rendszámok iránt.

Július elsején összesen 1480 szett (szett = darabos és páros rendszám gyűjtőneve) rendszám került kiadásra, amelyből 1099 pár sorozat A-A (ezeket rakják fel a személyautókra) rendszám volt" - írta a NISZ Zrt.

Forrás: Magyar Suzuki

Az egyedileg előállított és egyénileg kiválasztott rendszámra vágyók valósággal megrohanták az okmányirodákat.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda szerint

az új rendszámok bevezetése előtt heti szinten országosan átlagosan 35-40 kérelmet nyújtottak be egyedi rendszámtáblák gyártására. Ez a szám csak az új típusú rendszámtáblák bevezetésének napján közel 300 volt.

Július 4-én, hétfőn közel 100, július 5-én, kedden pedig közel 60 kérelem érkezett" - írta a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

Ami a kifutó rendszert illeti, már azt is tudni, melyik volt az utolsó legyártott rendszám.

- írta a NISZ Zrt. Szintén a Közlekedési Múzeumban helyezik el az új rendszer első azonosítóját, az AAAA001-et is.

Noha az utolsó legyártott rendszám a THW-647 volt, a rendszámvadászok szerint az utolsó legmagasabb "sorszámú", valóban kiadott tábla a THV-622 lehetett a Jármű Szolgáltatási Platformon végzett lekérdezések alapján.

Az új rendszer elindulásával változtak az úgynevezett regisztrációs matricák is, amelyeket a szélvédőre kell felragasztani. A július 1-től kiadott matricákon nemcsak a grafika új, már QR-kód is szerepel rajtuk.

Forrás: forum.index.hu/legújabb rendszámok
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!