Indexelve jelezték a kamionosnak a 86-os úton, hogy előzhet, azonnal meghalt egy motoros - fotók

motroso
Vágólapra másolva!
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 86-os főúton, a nádasdi körforgalom közelében.
Vágólapra másolva!

Egy horvát rendszámú kamion egy jobbra ívelő kanyarban áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött két szemből érkező motorossal. Az egyik motor kettészakadt az ütközés erejétől, a vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. A másik motor vezetője súlyosan megsérült - írta a 112press.hu.

A kamion horvát vezetőjét nagyon megviselte a baleset, a felelősségét a helyszínen elismerte. Elmondása szerint egy lassan haladó dobozos jármű mögött haladt, amelynek a vezetője jobbra indexeléssel jelezte, hogy a kamionos előzhet.

A jobbra ívelő kanyar miatt a kamionsofőr számára belátható volt az útszakasz, nem látott szemből érkezőt, ezért belekezdett az előzésbe. A dobozos autó takarásából ekkor bukkant elő a két motor és szinte azonnal ütköztek.

A sofőr munkaadójától kiderült, hogy a férfi öt éve vezetett kamiont balesetmentesen. Hetente háromszor szállított árut Ausztria és Horvátország között a saját kamionjával, amit azért vásárolt, hogy beindítsa a vállalkozását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!