Elképesztő, miket találtak az utak mellett a Magyar Közút egynapos szemétszedő akciójában

Vágólapra másolva!
Október 11-én országos szemétgyűjtési akciónapot szervezett a Magyar Közút, melynek keretében 170 útszakaszon 55 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.
Vágólapra másolva!

Az útszakaszok kijelölésénél igyekeztek olyan helyszíneket kiválasztani, amelyek az őszi szabadidős tevékenységek miatt gyakran látogatott, turisztikailag frekventált területek, kerékpárutak, mint például a Balaton, a Velencei és Tisza-tó környezete.

A közúthálózat mentén az autósok által eldobált csomagolási hulladékok összegyűjtésén felül néhány illegális lerakó felszámolása is megvalósulhatott. Általános tapasztalat, hogy sokan a felesleges hulladékot kevésbé forgalmas utak mellett dobják ki, így a közutasok gyakran találnak bútorokat, textileket, építési törmeléket, elektronikai berendezéseket, gépjárműalkatrészeket, valamint gumiabroncsokat is, melyek elszállításáról több térségben is gondoskodni kellett.

Fotó: Magyar Közút

Ezen felül 

autóbontásból származó karosszériadarabok, gázálarcok, valamint még éles lőszer is előkerült a szeméthalmokból. 

Ezen az októberi napon országosan 55 tonna szabálytalanul kidobott hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyre, hulladékkezelő központba. A legtöbb illegális hulladékot Nógrádban és Somogyban gyűjtötték össze a közutasok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!