A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nolte éles kritikája Hollywoodról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTITulajdonképpen csoda, hogy Nick Nolte sztárrá válhatott Hollywoodban. Személyisége és életmódja ugyanis tökéletesen ellentmond az elvárásoknak. Még 60 évesen is kicsapongó, züllött életet él, ugyanakkor a filmkészítésről magasztos elképzelései vannak, és nem óhajt alábbadni a színvonalból.

Legutóbbi filmje, a The Good Thief tavasszal kerül az amerikai mozikba, és ennek kapcsán sorra adja az interjúkat. Mint a napokban elmondta, elege van a hollywoodi filmkészítésből, a The Good Thief-et sem itt forgatta. A film a brit Neil Jordan rendező-forgatókönyvíró munkája, és Nolte mellett főként európai színészek (köztük Emir Kusturica) vettek részt benne.

"Azt gondolom, szörnyű, ami Hollywoodban a 'kereskedelmi szempontok' címszó alatt zajlik. Természetesen én sok olyan ajánlatot kapok, hogy adjam az arcom ezekhez a sz...okhoz, de hosszú ideje nemet mondok rájuk. Rémes Hollywood szentimentalizmusa, ami tulajdonképpen nem más, mint manipuláció. Minden filmnek happy enddel kell végződnie - így csak biztonsági köröket futnak.

Épp nemrégiben hallottam, hogy most már a 8 éves kislányok szellemi színvonalához kell igazodnunk. Ez az új irányvonal! Most őszintén: hogy képzelik ezt?! 8 éves kislányok?! Csak azért, mert a mozik tömve vannak gyerekekkl, még nem jelenti azt, hogy amit ők szeretnek, azok a jó filmek! És az embernek ezzel kell harcolnia Hollywoodban éjjel-nappal!"

Azonban Nolte nemcsak ezt kifogásolja, hanem a sztár-szisztémát, és a sztárgázsikat is. "Kicsit soknak tartom, hogy egyes színészek 20 millió dollárt zsebelnek be egyetlen filmmel, ami sok esetben az egész költségvetés egyharmada. Könyörgöm, ez talán mégiscsak sok, nem igaz? Ha egyetlen sztár elviszi a filmre szánt pénz jókora hányadát, hogy maradna normális fizetés a mellékszereplőknek, és a stábnak? Vannak ugyan büszke emberek, akik megpróbálnak tisztességes gázsit kialkudni, de álatlában alulmaradnak, és hívnak helyettük valakit, aki elvállalja kevés pénzért. A sztárgázsi tehát mások lehetőségeit korlátozza, méghozzá elképesztő mértékben."

A Hulk honlapjahttp://www.thehulk.com/

Nick Noltet éles nyelve, és öntörvényű személyisége ellenére is nagy becsben tartják Hollywoodban. 2003-ban is három film főszerepét alakítja. Nyáron kerül mozikba a Hulk című filmje (melyet Ang Lee rendezett), és idén forgatja a Northfolk című alkotást (Claire Forlanival, Daryl Hannah-val, és James Woods-dzal); valamint a Beautiful Country című filmdrámát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!