A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P>Már csak hárman versenyeznek a négy francia UMTS-koncesszióért</P>

Vágólapra másolva!
A francia Suez Lyonnaise de Eaux és a spanyol Telefónica szerdán kiszállt a francia harmadik generációs (UMTS) mobilhálózatok koncesszióira kiírt pályázatból. Tavaly nyáron a német UMTS-koncessziók kiadása 50,8 milliárd eurót jövedelmezett a német kormánynak - egyebek között az erre fölvett hiteleket nyögi több távközlési vállalat a részvényárak zuhanása formájában.
Vágólapra másolva!

A fordulat várhatóan nem fog javítani a távközlés újabban gyenge tőzsdei megítélésén, bár hosszabb távon talán jót tesz a távozottak részvényeinek, hiszen csökkenti azok terheit. Párizsban időközben felfüggesztették a Suez Lyonnaise részvényeivel való kereskedést, amely szerdán 11 óráig 1,5 százalékos emelkedést produkált.

A kiszállással a négy francia koncesszióért már csak hárman versenyeznek, vagyis több a koncesszió, mint a pályázó. Újságírók többek között erről faggatták Christian Pierret francia ipari minisztert, aki nem szolgált érdemi válasszal, csak annyit mondott: - Majd meglátjuk. A versenyben maradt cégek a France Télécom, a Bouygues Télécom és a Vivendi Universal SFR részlege.

A pályázatok beadásának hivatalos határideje január 31., a kormány ekkor fogja felmérni a helyzetet - tette hozzá Pierret. A szerdán kiszállt pályázók azzal indokolták döntésüket, hogy a koncessziók alapára - egyenként 4,95 milliárd euró - túl magas, elszakadt a piaci feltételektől.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

A Deutsche Telekom partnert keres a francia UMTS-piacon
(2001. január 15.)

Távközlés: hatan szerezték meg a németországi UMTS-licenceket
(2000. augusztus 17.)

Bizonytalan az UMTS-üzlet jövedelmezősége
(2000. december 7.)

Ajánlat:

Telefónica

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!