A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb adócsökkentés az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az amerikai képviselőház republikánus frakciója sikeresen keresztülvitte 82 milliárd dolláros adócsökkentési tervét, a múlt hónapban elfogadott 350 milliárd dolláron felül. Az újabb adócsökkentési javaslatra a Bush-csomag miatt kirobbant szenátusi és képviselőházi vita miatt került sor - írta a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A Bush elnök által szorgalmazott, és többek közt az osztalékadó csökkentését is tartalmazó csomag megszavazása óta éles kritikák érték a republikánusokat, mivel az adócsökkentési terv egyik fontos eleme, a gyerekek után járó adókedvezmény - amely a legtöbb családnak évi 400 dolláros megtakarítást jelent - épp a leginkább rászoruló 10 ezer és 25 ezer dollár közötti jövedelemmel rendelkező családoknak nem jár.

Az egyik leghangosabb bíráló a jövő évi elnökválasztáson is indulni szándékozó John Kerry demokrata szenátor volt, aki szerint a republikánusok 12 millió gyermeket hagynak magukra a kedvezmények megvonásával.

A bírálatok hatására a republikánus többségű Szenátus a múlt héten megszavazta, hogy a gyerekek után járó adó kedvezményeket 10 milliárd dollárral növelik, amely összeget egyes vámtarifák emeléséből teremtenék elő.

A képviselőház republikánus frakciója ezek után úgy határozott, hogy keresztül visz egy újabb 82 milliárd dolláros adócsökkentési tervet, amely révén az alacsony jövedelemmel rendelkező családok mellett további adócsökkentést kapnak a nagyobb jövedelmű rétegek is. Az adócsökkentési javaslatot a Képviselőház és a Szenátus közös bizottságának kell még megvitatnia - írta a BBC News Online.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!