A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rekord infláció Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Egyéves csúcsra emelkedett az infláció Szlovákiában decemberben, az erősen növekvő élelmiszer- és üzemanyagárak miatt. A fogyasztói árak EU-szabvány szerint számolva átlagosan 0,3 százalékkal nőttek novemberhez képest, és 2,5 százalékkal haladták meg a 2006. decemberit, jelentették szerdán a szlovák statisztikai hivatalban. A szlovák központi bank év végi előrejelzése 1,6 százalékos tizenkét havi inflációra szólt.
Vágólapra másolva!

Elemzők szerint a magasabb infláció ellenére nincs veszélyben a 2009-es szlovák euróövezeti csatlakozás, annál is kevésbé, mivel az élelmiszer- és üzemanyagárak az EU-beli referenciaértéket is meglódították.

Elemzők azt várják, hogy a szlovák jegybank január végén nem emeli irányadó kamatát, a kéthetes repót, így továbbra is - immár nyolcadik hónapja - 4,25 százalékon marad. A jegybank az EU-szabvány szerint számolt fogyasztóiár-inflációt veszi figyelembe kamatdöntéseinél, és kivár az Európai Központi Bank (EKB) kamatpolitikájának alakulására várva.

Szlovákiában novemberben átlagosan 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, és 2,3 százalékkal voltak magasabbak, mint 2006. novemberben, EU-szabvány szerint számolva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!