Gyengüléssel kezdett a BUX, erősödik a Mol

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,48 pontos csökkenéssel, 10 873,90 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,18 százalékkal gyengült. Mérsékelt emelkedés, az előző napi esés korrekciója várható a mai kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Értékpapír elemzője szerint amennyiben a Mol és az OTP gyengülni fog, az esés a következő két napban is folytatódhat. A befektetők kedden az eurózóna inflációs jelentésére várnak, amelyet 10 órakor tesznek közzé - jegyezte meg Illés László.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint a magyar piac iránya elsősorban a fejlettek mozgásától függ. Hozzátette, hogy nem vár jelentős emelkedést a Moltól a hétfői bejelentést követően.

Az osztrák OMV hétfőn jelentette be, hogy eladta a Mol-ban lévő teljes, 21,2 százalékos részesedését az orosz Surgutneftegas-nak, az ügylet értéke az OMV közleménye szerint 1,4 milliárd euró. A Mol és a Surguneftegas részvényeinek árfolyama is emelkedett a tőzsdéken, a BÉT hétfői zárására azonban a magyar olajipari papír napközbeni, több mint 15 százalékos nyeresége 1,81 százalékra olvadt. A nyitás után nem sokkal 3 százalék feletti növekedésnél tartottak a Mol papírjai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!