Amerikai jókedv a nyugat-európai parketten

Vágólapra másolva!
A nyugat-európai tőzsdéken optimista hangulat alakult ki csütörtökön a nap végére, elsősorban két, a gazdasági fellendülés jobb esélyére utaló amerikai makrogazdasági hírre.
Vágólapra másolva!

Az európai tpzsdemozgásokat összegző FTSEurofirst 300 index csütörtökön egy százalékkal emelkedett a tőzsdei kereskedés végére, elérve idei csúcsát 888,75 ponttal.

A jókedvet az okozta, hogy az amerikai kiskereskedelmi forgalom májusban növekedett, viszont az újonnan munkanélküli segélyért jelentkező amerikaiak száma a múlt héten az előzőhöz képest csökkent.

Londonban a FTSE-100 index csupán 0,57 százalékkal erősödött 4461,87 pontra. A pénzügyi papírok támogatták ebben leginkább, a Barclays Bank részvénye például 5,55, az Aviva biztosító részvénye 4,14 százalékkal drágult, a Royal Bank of Scotland részvénye pedig 4,75 százalékkal. Az olajipari vállalatok részvényei viszont olcsóbbodtak.

Frankfurtban a DAX-30 részvényindex 1,1 százalékkal ment szerdai záró értéke fölé, elérve az 5107,26 pontot. A 30 részvényből csak négynek ment le az árfolyama, itt is egyértelműen drágult néhány pénzügyi papír, de a nap nyertese a MAN részvény lett 5,97 százalékos árfolyamemelkedéssel. A párizsi tőzsde CAC 40 részvényindexe 0,59 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!