10 évig titkolták: limitált kiadású luxuslikőrt készített a Zwack Unicum

Vágólapra másolva!
Sorszámozott palackokkal, egyedi évjáratokkal, limitált mennyiséggel csábítanák a gyűjtőket.
Vágólapra másolva!

A Zwack Unicum több mint 230 éves történetének újabb fontos állomásához érkezett: megalkotta az Unicum Trezor XO-t, egy limitált kiadású, exkluzív gyógynövénylikőrt, számolt be a hírről közleményben a vállalat. Az Unicum Trezor XO tíz éven át tölgyfa- majd hónapokig francia borpárlatos hordóban érlelt ital. Erre utal az XO, a cognac-gyártásban elterjedt „Extra Old” jelzés. Illatában a vanílián és a trópusi fűszereken túl megjelennek a hordós, fás jegyek is, ízében a több mint 40 féle gyógynövény komplex, fűszeres zamata mellett az érett, tölgyfás, csokoládés jegyek dominálnak. 

Unicum Trezor XO - forrás: Zwack Unicum

A luxus szegmensbe pozícionálja az italt a vállalat, amelyet szándékuk szerint a rendkívüli alkalmak ünneplésekor bontják majd fel a vásárlók. Az Unicum Trezor XO szögletes, átlátszó palackban kerül forgalomba, ezzel egyedülállóvá teszi a gömbölyded formavilágú Unicum-család tagjai közt is. 

Az ital exkluzivitását az évjáratonként sorszámozott palackok is jelzik. Mindegyik évjárat saját karakterrel rendelkezik, hiszen nincsen két egyforma szüret, az időjárás meghatározza és befolyásolja az adott évben szedett gyógynövények ízvilágát. Limitált mennyiségben érhető el.

Az ital gondolata Zwack Péter emlékére született meg és először egy évvel halála után került hordóba, az emlékezés egy gesztusaként, írják a közleményben. A fogyasztását is úgy ajánlják, ahogy ő itta az Unicumot: konyakospohárból, szobahőmérsékleten, tisztán, hogy az ital gazdag aromái teljes mértékben kibontakozhassanak. 

 Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke - forrás: Zwack Unicum

Az Unicum Trezor XO a Soroksári úti pincék egyik legféltettebb területén, a Trezor-ágban található, ahová kizárólag a Zwack család tagjai léphetnek be. Az Unicum Trezor gyártásához szükséges első tétel Unicumot 2013-ban tették félre. 

A cég életében ez az eddigi leghosszabb termékfejlesztés, amelyet titokban tartottak, 10 évig nem osztottak meg senkivel. 

A pincerész érlelő kapacitásából adódó lehetőségek okán az Unicum Trezor XO készlete évente egyszer, rendkívül limitált mennyiségben kerül hordóba: minden évben korlátozottan, legfeljebb 2-3 ezer palackhoz elegendő Unicumot tudnak az ital előállításának szentelni. A 2013-as évjáratból mindössze 3200 darabot palackoztak, 2024-ben 2000 palack kerül forgalomba. A Trezor-ágban 200 palackot őriznek az első tételből, ezekre a palackokra készült plaketteket Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke saját kezűleg írta meg. Az Unicum Trezor 2024. október 10-től elérhető, de november 10-ig kizárólag az Unicum Ház mintaboltjában és a Zwack webshopon forgalmazzák.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!