Gyengüléssel kezdett a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 125,88 pontos csökkenéssel, 22 177,18 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,56 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Ballai Zoltán, a bank üzletkötője az amerikai határidős indexek reggeli erősödése alapján még úgy vélte, hogy a nap elején még folytatódhat az emelkedés a részvénypiacon. Hozzátette: ez azonban nem lesz tartós, a délutáni amerikai munkaerő-piaci adatok fordíthatnak a piac irányán. A kereskedő zárásra már nagyobb, akár több száz pontos esést valószínűsít.

Emlékeztetett, hogy szerdán Ben Bernanke, az amerikai Fed elnökének beszéde nyomán elromlott a piaci hangulat, a New York-i tőzsdeindexek jelentős eséssel zártak. A jegybank-elnök bizonytalan gazdasági kilátásokról beszélt, ugyanakkor semmiféle olyan konkrétumot nem említett, amellyel fel lehetne lendíteni az amerikai gazdaságot.

Amerikában csütörtökön a munkanélküli segélykérelmek alakulásáról közölnek adatokat. Európában a Markit kutató intézet teszi közzé az euróövezet júliusi beszerzési menedzser mutatóját a feldolgozó iparban és a szolgáltatásban, és megjelenik az Európai Unió statisztikai hivatalának az ipari megrendelések alakulására vonatkozó májusi adata.

A BUX 359,36 pontos, 1,64 százalékos emelkedéssel, 22 303,06 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,5 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama, a Magyar Telekom kivételével, erősödött az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről