A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az árupiacok is profitálnak az optimizmusból

Vágólapra másolva!
A nap végére 100 pontos pluszig emelkedő Dow Jones - nem beszélve az 1,3 százalékos Nasdaq erősödésről - végre visszahozta az árupiaci befektetések iránti érdeklődést is. A dollár továbbra is gyenge szinten tartózkodik legfőbb riválisaihoz képest, amely további muníciót szolgáltat a vételi oldalnak.
Vágólapra másolva!

A WTI olaj emelkedett a kedd reggeli ázsiai kereskedésben, miután az amerikai politikusok közelebb kerültek a költségvetési szakadék elkerüléséhez és az ausztrál gazdaságról is megnyugtató adatok érkeztek. Az unalomig ismételt fiscal cliff és az annak kivédésére kitalált politikai megoldások továbbra is legfőbb magyarázatként szolgálnak mind a részvények, mind az egyéb piacok mozgásait értékelő kommentárokban.

Ha a befektetők úgy érzik közelebb kerültünk a megoldáshoz, akkor a kockázatkerülő magatartás lesz az úr a piacokon, de amint megakad a folyamat, indul az eladási hullám. Obama elmúlt napokban bejelentett terveit, többek között az éves 400 ezer dollár felett keresők adójának emelését lelkesedéssel fogadták így minden piacon az optimizmus jeleit láthatjuk. Szűkül viszont az európai brent és az amerikai crude közötti különbség, a 23 dollár feletti prémium a 20 dollárt közelíti.

1690 alól fordult vissza az arany és 1700 dollár fölé tudott visszakapaszkodni, az ezüst is több hetes mélypontról pattant több mint 2 százalékot. A nemesfémek emelkedését segítette a japán választások eredménye is. Shinzo Abe miniszterelnök győzelmi beszédében megerősítette a monetáris lazítás szükségességét és a Japánban hihetetlenül magasnak számító 3 % -os inflációs célkövetést. A magasabb infláció emlegetésénél nincs jobb aranytámogató hír....

Az egymásnak sokszor ellentmondó és gyakran változó időjárás-előrejelzések többször megtréfálták a befektetőket az amerikai földgáz piacán. A tegnap napvilágot látott számítások szerint az ünnepek környékén hidegebb idő várható, így a 8 kereskedési nap alatt folyamatosan eső gázár végre emelkedni tudott.

Földgáz árfolyama (dollár)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Tovább erősödött a 2 és fél éves mélypontjáról a cukor árfolyama, ezzel ismét az erős támasznak számító 19 cent felett jár, 5 százalékot erősödve rövid idő alatt. Csekély mértékben erősödött az arabica kávé, nem tudta viszont megtartani a nap eleji emelkedést egyik gabona sem, múlt heti záróára alatt van a búza, a kukorica és a búza is.

Cukor árfolyama (dollárban)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!