A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kivárás jellemezte az árupiacokat a háromnapos ünnep előtt

Vágólapra másolva!
A főbb termékek piacán már pénteken a hosszúhétvégére készültek, a nagyobb mozgások elmaradtak, a forgalom visszaesett. Amerikában az árupiacok is zárva tartanak ma, ugyan kereskedni lehet az elektronikus platformokon, de érdemi elmozdulások ilyenkor nem jellemzőek.
Vágólapra másolva!

A WTI crude olaj árfolyama enyhén csökkent ma délelőtt az európai kereskedésben, maga mögött hagyva a múlt heti, négyhónapos csúcsot jelentő 96,5 dolláros szintet. A brent olaj is csökken, de a 111,65 szint körül szintről nem túl valószínű a nagyobb mozgás Amerika nélkül.
Nem mozdul az arany, napok óta megtorpant az ármozgás az 1690 dollár körüli szinten, a nagyobb piaci kilengések napok óta elkerülik a nemesfémet és a helyzet ma sem valószínű, hogy megváltozik. Erősebbnek tűnik viszont az ezüst, amely egy hónapos csúcsán már a 32 dollárt ostromolja.

Vegyesen zárta a napot a gabonaszekció Chicago-ban. A búza 1 százalékos erősödéssel három hetes csúcsára ért, elsősorban az amerikai téli búza terméskilátásaival kapcsolatos aggodalmak miatt. A világ legnagyobb búzatermő vidékén, az amerikai gabonaövben továbbra is rendkívül száraz az időjárás, így az üzletkötők folyamatosan az időjárás-előrejelzéseket böngészik. A U.S. Climate Prediction Center pénteken megjelent elemzésében tartós szárazságot jósol az érintett terület déli régiójára. Ausztrália szintén a szárazsággal küzd, tovább súlyosbítva a globális ellátás körüli aggodalmakat. Az egész hetet 4,1 százalékos plusszal zárta a termék, amire tavaly július óta nem volt példa.

Búza árfolyama (dollár/véka)

Forrás: [origo]

A kukorica követte a mozgást és 0,3 százalékkal került feljebb pénteken. A két gabonafajta ára gyakran mozog együtt, mivel mindkettő alkalmas haszonállatok etetésére is, ahol helyettesíthetők egymással. A szója kilógott a sorból, ha csak minimális mértékben is, de veszített értékéből. A héten a kukorica és szója befektetők a Brazíliából és Argentínából érkező hírekre fognak figyelni, míg a búza esetében a kontinens északi felének időjárása befolyásolhatja az árakat.

Továbbra is nagyon gyengén teljesít a cukor, 75 pontos eséssel újratesztelte a 18,31-nél húzódó 2 és fél éves mélypontját. A támasz még megtartotta, de nem tudott markánsan elpattanni tőle. Hétfő délelőtt 18,45 ceneten kereskedik, de amennyiben a támaszt áttöri további esés is elképzelhető. Az optimistább befektetők viszont már a vételi lehetőségeket keresik, arra számítva hogy a két éves medvepiac után az első kedvezőtlen időjárási hírre jelentős ugrás várható a termék árában.

Cukor árfolyama

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!