A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Záródnak a pénzcsapok, esnek az árupiacok

Vágólapra másolva!
A tegnap nyilvánosságra került dokumentumok szerint a Fed a közeljövőben befejezi eszközvásárlási programját, amely eladási hullámot hozott a részvénypiacokon és a dollár erősödésén keresztül szintén az eladási oldalt erősítette az árupiacokon.
Vágólapra másolva!

1640 dollár alá esett ma délelőtt az arany árfolyama, folytatva az immár hatodik hete tartó folyamatos heti árcsökkenést. Ilyen hosszú hét/hét alapú árcsökkenés utoljára 2004-ben volt az arany piacán. Karácsony előtt az 1635,80-os árfolyam jelentette a legalacsonyabb szintet, ez alatt utoljára tavaly augusztusban járt az árfolyam, a támasz eleste újabb eladási hullámot hozhat a piacra.

Arany árfolyama (dollár/uncia)

Forrás: [origo]

A többi nemesfém is folytatja az elmúlt időszak lejtmenetét: a jellemzően legnagyobb volatilitást produkáló ezüst a tegnapi 3 százalék után újabb 4 százalékot veszített értékéből, amellyel nemcsak a 30 dolláros pszichológiai szint esett el, hanem a 200 napos mozgóátlag is, ami nagyban erősíti az eladási/stoppolási hullámot.

Ezüst árfolyama (dollár/uncia)

Forrás: [origo]

Esik az olaj is, 92 dollár alá került a WTI crude, 111 dollár alá a Brent, tovább csökkentve a két olajtípus közötti árkülönbözetet. A 19 dollár alatti szint az árolló további szűkülését jelenti, a spread 22-24 dollár között mozgott az utóbbi hónapokban. Az európai energiafogyasztóknak mindenképpen jó hír a piaci anomália kiárazódása, így nyílhat meg az út az alacsonyabb végfogyasztói benzin és gázárak felé...

Nagy mozgást produkált még a kávé, amely a tegnapi 2 százalék után újabb 1 százalékot morzsolódott le ma. Tegnap még jól szerepeltek az ipari fémek, de a mai nap már délelőtt visszaadták a fél százalék körüli csütörtöki emelkedést. Az elmúlt hónap nagy vesztesei a búza és kukorica dacolnak az általános trenddel és jelentősebb ármozgás nélkül, partvonalról figyelik az árupiacokon mára már egyre erősebb eladási hullámot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!