Jó gyorsjelentés húzza a Mercedes anyacégét

Vágólapra másolva!
Árbevétel és profit soron is jó negyedévet zárt a Mercedes autók gyártója, a Daimler. A német vállalat ugyan üzemi eredmény soron egy kisebb csalódást okozott, de nem foglalkoznak ezzel a részvényesek, 1,2 százalékos pluszban kereskednek a papírral.
Vágólapra másolva!

Az előző év azonos időszakához viszonyítva a főbb sorokon sikerült javulást elérnie a Daimlernek. A német autógyártó árbevétele 2,6, üzemi eredménye 6,7, míg egy részvényre jutó eredménye (EPS) 11,2 százalékkal lett magasabb a 2011 negyedik negyedévben elérttől.

Az elemzői konszenzushoz viszonyítva azonban csak árbevétel és EPS szinten tudott pozitív meglepetést okozni a Mercedesek gyártója. Az üzemi eredmény tekintetében egy apró csalódás jött össze.

Forrás: [origo]

A menedzsment kalkulációi szerint a 2013-as évben a 2012-eshez hasonló nagyságú lehet a folytatólagos üzletmenetből származó profit, ami tavaly 8,1 milliárd eurót tett ki. A vállalat úgy számol, hogy az év második felében lesz erősebb a cég teljesítménye, akkor tud majd magasabb eredményt elérni. Még októberben tett közzé egy figyelmeztetést a Daimler, amiben jelezte, hogy a 9 milliárd eurós üzemi eredmény elérése nem fog sikerülni.

A társaság vezérigazgatója továbbra is elkötelezett abban, hogy 2020-ra a világ legnagyobb luxusautó-gyártójává nője ki magát a Daimler. Főként a BMW és az Audival kell versenyeznie a Daimlerhez tartozó Mercedesnek. A német cég a múlt héten a kínai BAIC Motor autógyártóban vásárolt 12 százalékos részesedést azért, hogy a kínai piacon növekedni tudjanak az eladások.

A német autógyártó 2,2 eurós osztalék kifizetését tervezi részvényenként a 2012-es pénzügyi év után, mely egybevág a Bloomberg által megkérdezett elemzők várakozásával.

A gyorsjelentésre jól reagált a részvény, 1,2 százalékos pluszban mozog a Daimler, amivel felülteljesíti a német vetélytársait.

A Daimler árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!