A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kulcsember hagyja el Sorost

Soros György, magyar származású milliárdos befektető
Soros György, magyar származású milliárdos befektető
Vágólapra másolva!
Elhagyja a fedélzetet Scott Bessent, Soros György családi befektetési vállalkozásának igazgatója. Ugyanakkor a szakítás nem örökre szól, mivel a korábbi befektetési igazgató saját hedge fundot hoz létre, amibe a magyar származású milliárdos 2 milliárd dollárt tesz bele. 
Vágólapra másolva!

Másodszor is elhagyja Soros Györgyöt az, aki az elmúlt négy évben a befektetési guru családjának milliárdjait kezelte. A válás oka egyszerű: Bessent saját alapkezelőt hoz létre Key Square Group néven, amelyhez Soros 2 milliárd dolláros (560 milliárd forint) kezdőtőkével járul hozzá a Bloomberg írása szerint. A tőkeinjekció mértéke már azért is meglepő, mert így a világ egyik legnagyobb kezdőtőkével indított hedge fundja jöhet létre.

Robert Soros (aki amúgy Soros György fia) a cégnek írt üzenetében azt közölte, hogy Bessent a cég családi szerkezete miatt döntött a távozás mellett, hiszen

Egyszer már visszatért

A Yale-diplomás Bessent 29 évesen az 1990-es évek elején már Soros európai alapjait kezelte, 2001-ben pedig szerepelt a negyven 40 év alatti sikeres üzletember illusztris listáján. Soros mellett volt már 1992-ben is, az elhíresült fekete szerdán, amikor bedőlt a brit font, a Soros Fund pedig 1,1 milliárd fontot kaszált az ügyleten.

Soros György Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az utóbbi időből Bessent nevéhez kötődik az a sikeres jen üzlet is (a japán fizetőeszköz gyengülésére fogadva), amivel tavaly három hónap alatt 1 milliárd dollárt keresett a Soros Fund.

Bessent nem először hagyja el Soros Györgyöt: 2000-ben már kilépett egyszer, de 2011-ben befektetési igazgatóként tért vissza az alapkezelőhöz, amely jelenleg teljes mértékben családi vállalkozásként működik, külső befektetők nélkül. Ha pedig, igyekezett magát kellőképp hasznosság tenni, hisz az 52 éves befektetési igazgató eddig 10 milliárd dollár nyereséget termelt Sorosnak. Nem csoda, hogy a magyar származású befektetési guru megbízik benne, és 2 milliárdot fektet Bessent új alapkezelőjébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!