A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még több ázsiai befektető választhatja Magyarországot

Varga Mihály FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus sajtótájékoztató SZEMÉLY
Pozsony, 2016. szeptember 10. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az európai uniós (EU) tagállamok pénzügyminisztereinek informális találkozóján tartott sajtótájékoztatóján a pozsonyi Vigadó épületében 2016. szeptember 10-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A gazdasági növekedésnek, társadalmi-politikai stabilitásnak és a gazdasági szabályozás támogató jellegének köszönhetően jól láthatóan növekszik a befektetők bizalma Magyarország iránt, és várhatóan sok új vállalat választja majd Magyarországot európai központjául – mondta Varga Mihály Hongkongban, a X. Ázsiai Pénzügyi Fórumon tartott előadásában.
Vágólapra másolva!

A nemzetgazdasági miniszter jelezte: az Európai Unión belül az elmúlt két évben

Kelet-Közép-Európa vált a növekedés motorjává,

így Magyarország érdekelt minden olyan együttműködésben, amely segíti a nemzetközi gazdasági kapcsolatok bővítését, és hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, a versenyképesség emeléséhez.

A gazdasági miniszter az OECD tavaly novemberi összefoglalóját elemezve kijelentette: a

világgazdaság az alacsony növekedés csapdájában van,

mivel a tartósan gyenge nemzetközi kereslet a kínálati oldalra is kedvezőtlen hatással van. Egyre elfogadottabb az a nemzetközi szakmai álláspont, hogy ebből a helyzetből kitörési pont lehet, ha az egyes nemzeti kormányok növekedést támogató gazdaságpolitikát folytatnak.

Varga Mihály szerint az utóbbi két évben Kelet-Közép-Európa vált a növekedés motorjává Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Varga Mihály azt mondta, hogy Magyarország, a magyar gazdaságpolitika már évekkel ezelőtt meghozta ezeket a döntéseket.

A nemzetgazdasági miniszter a nap folyamán megbeszélést folytatott a pénzügyi szolgáltatókért és a kincstárért felelős miniszterrel, valamint a hongkongi tőzsde vezérigazgatójával is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!