A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nézze meg minden szaki a felelősségbiztosítását

Fizet az ELMŰ, ha egy napig nincs áram news villanykörte fény
Vágólapra másolva!
Szakmai felelősségbiztosítást írnak elő bizonyos tevékenységet végzők számára a szeptember elsejétől életbe lépett kormányrendeletek - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
Vágólapra másolva!

Az új szabályozás szerint szeptembertől minden szakembernek, gazdasági társaságnak akik a hálózatokra való csatlakozást végzik el, villanyszerelési-, víziközmű-bekötési tevékenységüket be kell jelentenie azt a műszaki biztonsági hatóságnál.

A tevékenység végzésének feltétele az is, hogy a bekötést végző szakember a technológiához jogszabályban előírt feltételeknek megfeleljen, azaz igazolja a meghatározott képesítés és gyakorlati idő meglétét. Mindezek mellett rendelkezni kell legalább egymillió forint értékű felelősségbiztosítással, ami a munkavégzésből eredő esetleges károk megtérítésére szolgál.

A biztosítás korábban is előírás volt, ám ahhoz nem kapcsoltak minimum összeget, így adott esetben ezek a biztosítási szerződések nem értek túl sokat. Ez változik most meg.

Forrás: Thinkstock

A Mabisz adatai szerint tavaly év végéig 110 ezer általános felelősségbiztosítási szerződést kötöttek meg, amelyekhez közel 30 milliárd forintos díjbevétel társul. A piac élénkülése részben annak a jogszabályi változásnak a következménye, amely az építőipari tervezési és kivitelezői tevékenységet végző vállalkozások számára előírta a kötelező felelősségbiztosítást.

A Mabisz felhívták a figyelmet, hogy érdemes a meglévő szerződéseket átnézni, s tisztázni, mekkora fedezetet nyújt a szerződés. Ha kell, akkor ezt a szintet meg kell emelni a követelményeknek megfelelően.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!