Kilőtt a héten a Netflix részvénye

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
A Netflix azon kevés részvények egyike, amelyek komoly tőzsdei emelkedést produkálnak a járvány által kiváltott pánik idején is. A műsorstreaming óriás papírja csak ezen a héten 20 százalékot emelkedett eddig, és csütörtökön az árfolyam már új csúcsot is döntött.
Vágólapra másolva!

A Netflix csütörtökön 5,3 százalékos pluszban forgott a nap folyamán, amivel a részvénye fölment egészen 449 dollárig. Ez pedig új mindenkori csúcsnak számít a streaming vállalat történetében.

Ehhez képest a vállalat némileg gyengébben, mindössze 2,91 százalékos pluszban (439 dolláron) fejezte kereskedést.

Ráadásul a Netflix még hétfőn is több mint 7 százalékot tudott erősödni, amikor az egész piac lejtmenetben volt – írja a Business Insider. Majd kedden és szerdán 4,2, illetve és 3,2 százalékos emelkedés jött, köszönhetően annak, hogy a vállalat az egyik olyan szereplő, akinek a szolgáltatása iránt erősen megnőtt a kereslet a járvány idején. Ahogy ugyanis az emberek az otthonaikba zárkóztak, sokan néznek filmeket és sorozatokat.

A Netflix részvényének idei teljesítménye Forrás: Investing.com

Nem meglepő tehát, hogy az elemzők is kedvelik a Netflix részvényét. Legutóbb a Goldman Sachs javasolta vételre a vállalat papírját, miközben a banknál csütörtökön 490 dollárra emelték föl a 12 hónapos célárfolyamot. A Goldman szakértői is kiemelték, a Netflix azon kevesek közé tartozik, akik profitálnak a jelenlegi különleges helyzetből.

Mindez pedig igen különleges átrendeződéseket is hozott a piacon.

A Netflix például a csütörtöki napon belüli erősödésével 196 milliárd dollárra növelte a piaci értékét. Ezzel pedig bőven maga mögé utasította például az Exxon Mobilt.

Az amerikai olajóriás papírja ugyanis éles csökkenéseket produkált az elmúlt időszakban, ahogy az olajár összeomlott. Ennek eredményeként az Exxon piaci értéke mindössze 166 milliárd dollár. Összevetésképpen, az Exxon 2013-ban még a világ harmadik legértékesebb vállalata volt az Apple és a Microsoft mögött.

Mindeközben ezen a héten az Amazon részvénye is új csúcsra futott, mivel az online kiskereskedelmi óriás szintén az egyik haszonélvezője lehet a mostani válságos helyzetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!