A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Furcsa dolgot produkált az okostelefonok piaca a második negyedévben

Apple, iPhone 11
CUPERTINO, CALIFORNIA - SEPTEMBER 10: Apple's senior vice president of worldwide marketing Phil Schiller talks about the new iPhone 11 Pro during an Apple special event on September 10, 2019 in Cupertino, California. Apple is unveiling new products during a special event at the Apple headquarters in Cupertino, California. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az összesített globális okostelefon-eladások jelentősen csökkentek az idei második negyedévben. Mindeközben viszont az iPhone-ok stabilan tartották magukat, ahogy a nagy versenytársak jelentős zuhanásokat szenvedtek el.
Vágólapra másolva!

A globális okostelefon-értékesítések 20,4 százalékkal 295 millió darabra csökkentek az idei második negyedévben – írja a CNBC a Gartner jelentése alapján. Mindeközben viszont az iPhone-ok eladásai elég stabilan tartották magukat, ráadásul úgy, hogy az olyan versenytársak, mint a Samsung kétszámjegyű, éves alapú, csökkenéseket szenvedtek el.

A Samsung eladásai például 27,1 százalékkal zsugorodtak a megelőző év azonos időszakához képest.

A Huaweinek 6,8 százalékkal csökkentek az eladásai. Másik két nagy kínai márka, a Xiaomi és az Oppo azonban már nehezebb időszakot élt meg. Előbbi esetében 21,5, utóbbinál pedig 15,9 százalékkal estek vissza az értékesítések.

A koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások, az üzletbezárások, valamint a nem esszenciális javak iránti általános keresletcsökkenés egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az idei évben két egymást követő negyedévben csökkenjenek az okostelefon-eladások a világban – hangsúlyozta a Gartner elemzése.

Nagyon erős negyedéve volt az Apple-nek Kínában

Az Apple volt a leggyorsabban növekvő okostelefon-gyártó Kínában, az idei második negyedévben - derül ki egy friss jelentésből. Az összesítés szerint az iPhone-eladások ugyanis több mint 200 százalékkal bővültek a világ második legnagyobb gazdaságában a rendkívüli első negyedévhez képest. Jelentős hátszelet adott az Apple-nek Kínában az olcsóbb iPhone SE és az iPhone 11 népszerűsége.

Mindeközben viszont az Apple értékesítései mindössze 4 százalékkal estek vissza, éves alapon, vagyis az iPhone-ok lényegében tartani tudták magukat a viharban. A jelentés kiemelte, a kínai üzleti környezet fejlődése erősen hozzájárult ahhoz, hogy az amerikai technológiai óriás relatíve erősen teljesítsen, és Kínában még növekedést is érjen el.

A cégnek igen jókor jött az új, olcsóbb, iPhone SE bevezetése, mivel így számos fogyasztó frissíthette a készülékét

– ráadásul a top készülékekhez képest sokkal olcsóbban, ami jelenleg komoly előnyt jelentett az Apple-nek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!