Könnyű, de erős laptop, ami utazás közben is mindenre képes

Vágólapra másolva!
Vége a karanténnak és a rossz időnek, de mit tegyünk, ha nyaralás, utazás közben is szükségünk van egy megbízható, sokat tudó laptopra? A Huawei rögtön három megoldást is kínál.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Végre minden tekintetben kiszabadultunk: eljött az igazi nyár és egyelőre vége a kijárási korlátozásoknak is. Utazhatunk, nyaralhatunk, elszakadhatunk a lakásunktól, amelybe hónapokon keresztül voltunk bezárva. De ezzel elszakadunk az otthoni PC-től, a gyors kommunikációs lehetőségektől, a szórakoztató központtól, és ezen csak bicegősen segít, ha a fürdőruha és a naptej mellé megpróbáljuk elcsomagolni a régi, nagy és nehézkes laptopunkat.

Útra termett modellek

A Huawei új laptop-családja, a MateBook 13 és MateBook D 14, valamint D 15 kiváló megoldás erre a problémára, hiszen mindhárom modell úgy tud erős és multifunkciós lenni, hogy közben vékony és könnyű is marad. A hátizsákban akár egy összehajtott pólóba is becsúsztathatók, és pehelysúlyukat még egy egész napos gyalogtúra után sem fogjuk észrevenni. Közben pedig attól sem kell tartani, hogy az első szellő kárt okoz bennük, hiszen stílusos fémházuk egyben jóval strapabíróbb, mint más eszközök vékony és sérülékeny műanyag háza.

A mindössze 14,9 milliméter vékony és 1,3 kilogrammos MateBook 13, a 15,9 milliméter és 1,38 kg D 14, valamint a kijelzőmérete ellenére is csak 16,9 milliméter vékony és 1,53 kilós MateBook D 15 nem csak méretével és alig érezhető tömegével ideális az utazáshoz, de azzal is, hogy mindegyik modell kiváló akkumulátoros és töltési tulajdonságokat kapott. A két nagyobbik modell 65W USB-C töltővel érkezik, amely erejéhez képest mégsem nagyobb, mint egy hagyományos mobiltöltő, ezért akár zsebre is vághatjuk – eközben pedig képes arra, hogy rövid időn belül teljes kapacitásának több mint felére töltse a laptopot.

A MateBook 13 pedig igazi hosszútávfutó, 42Wh akkumulátora akár 10 órán keresztül képes folyamatosan 1080p felbontású filmet lejátszani, ha pedig ezután kifogy a szuszból, a szintén kis méretű töltővel elég 15 percnyi frissítés, hogy a laptop ismét készen álljon akár 2,5 órányi használatra. A modell-család kiegészítője egyébként egyaránt képes mobilok gyorstöltésére, és a leválasztható USB-C kábel segítségével adatátvitelre is.

Oszd meg és közösködj!

Az új Huawei laptopok nem csak annyit nyújt, mint más hasonló eszköz, amire felhúznak egy megszokott, alap operációs rendszert. Izgalmas extráival ennél többre is képes. Az innovatív OneHop funkcióval egy koppintással, pillanatok alatt összekapcsolhatjuk a Huawei notebookunkat és telefonunkat vezeték nélkül. Az NFC kapcsolaton át a mobillal készült fotókból 500-at is átmásolhatunk egyetlen perc alatt, 1 gigabájtnyi videó áthelyezése pedig csupán 35 másodpercbe kerül. Így az a veszély sem fenyeget, hogy a nyaralás közben százával lőtt képek és videók miatt elfogy a telefon tárhelye, hiszen ezeket villámgyorsan és biztonságosan áthelyezhetjük a nagyobb tárkapacitású MateBookunkra.

Forrás: Huawei

Az „extra extrája”, hogy a MateBookok képesek a fotókon látható szöveges elemeket valódi szöveggé alakítani – ha például találunk egy ígéretes éttermet, amelynek étlapját később behatóbban tanulmányoznánk, csak fotózzuk le, lőjük át a laptopra, és könnyen kiemelhetjük a teljes szöveget a képről a kényelmes böngészés érdekében.

A mobil és a laptopok más szempontból is nagyon közeli barátokká válhatnak: még internet-kapcsolat sem kell ahhoz, hogy párosítsuk a két eszközt, és a mobil kijelzője megjelenjen a MateBook képernyőjén. Itt aztán úgy kezelhetjük a telefont, hogy azt közben elő sem kell vennünk a zsebünkből, használhatjuk például a rajta található üzenetküldőket a laptop billentyűzetével, és a két eszköz között szimpla fogd-és-vidd módszerrel húzhatunk át fájlokat.

Látható tehát, hogy akkor sem kell nélkülöznünk az otthon vagy az irodában megszokott multifunkciós PC-t, ha egy kicsit engedünk végre a nyár csábításának. A MateBook modellek használatával az elmúlt hónapok otthoni irodájából vízparti vagy erdei irodát varázsolhatunk, de persze a munkát teljesen elfelejtve egy könnyen hordozható, de erős hangú, csodaszép képpel rendelkező szórakoztató központként is használhatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!