A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szerdán már többórás napsütés lesz - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szerdán még sok helyen lesz erős a szél, azonban több órás napsütésre van kilátás, elkezdődik a melegedés. Csütörtöktől már a szél sem lesz zavaróan erős, szép időre van kilátás. Néhol még helyi záporok, kisebb zivatarok kialakulhatnak ugyan, de számottevő csapadék nem várható. Szabadtéri programokra alkalmas idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható, ami enyhe fejfájással, ízületi fájdalmak erősödésével járhat. Csökken a csapadékhajlam, azonban még többfelé elszórtan lehet számítani kisebb esőre, záporra. Helyenként erős széllökések teszik nehezebbé a napot. A keringési panaszok erősödésén és a közérzet romlásán kívül előfordulhat a régi műtéti hegek fájdalma. A tartósan borult és csapadékos idő után a szabadban eltöltött összejövetel, közös program üdítő lehet.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Csütörtökön markáns fronthatás nem várható, a frontra érzékenyek a sok napos kitartós kettős fronti hatás után végre fellélegezhetnek. Több órás napsütés várható, ami jó hatással van a közérzetre, azonban időnként megerősödik a gomolyfelhőzet, ami átmenetileg hűtő hatással van a felszínre. A napos és felhős területek közötti pár fokos különbség leginkább a keringési zavarokat erősítheti. Általában az időjárás alkalmas lehet a szabadtéri programokra, sportolásra.

Pénteken szintén nem kell fronthatásra számítani. Átmeneti felhősödés mellett néhol helyi zivatarok fordulhatnak elő, azonban a nap legnagyobb részében napsütésé lesz a főszerep. A hőmérséklet pár fokkal a sokéves átlag alatt marad, ezért ideálisak lesznek a körülmények sportolásra, kirándulásra, egyéb szabadidős tevékenységekre.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!