A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Ki fogta a ceruzát? - parlament percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Sokat hallhattuk a trafikmutyi kifejezést ezen a héten a Parlamentben, az ellenzékiek ugyanis több kérdésben is a trafikpályázatok eredményeivel próbálták megszorongatni a kormányt. Fónagy János viszont állta a sarat, és azt mondta, hogy minden törvényes volt, és nyilvános lesz minden, amit a törvény enged. Napirend előtt szintén a trafikokkal foglalkoztak, a kormánypártiak a mentőkről, a magyar sportról, valamint a túlzottdeficit-eljárásról emlékeztek meg, míg a Jobbik a sorvadó jogállamért aggódott. Parlamenti hétfő.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül60 bejegyzés
14:15
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Változik a segélyezés rendszere

Kedden tárgyalják azt a javaslatot, amely hozzányúl a jelenlegi önkormányzati segélyezési rendszerhez. A kormány által benyújtott tervezet szerint összevonják a jelenlegi átmeneti segélyt, a temetési segélyt, illetve a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, ezeket nevezik önkormányzati segélynek a jövőben, és a segélyt akár természetben, például Erzsébet-utalványban is ki lehetne fizetni.

14:21
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Molnár: Orbán hazudott

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke rendszeresen tart hétfőnként parlamenti sajtótájékoztatót, mert a pártnak nincsen frakciója. Ezen a héten a téma a Zsidó Világkongresszuson elmondott Orbán-beszéd. Molnár Csaba szerint a miniszterelnök hazudott, mert a hétköznapi valóságban a kormány támogatja a magyar antiszemitizmus figuráit, ráadásul számos önkormányzatban a Fidesz együttműködik a Jobbikkal.

14:30
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Hol van a luxusbaloldal?

Szegény ellenzéki MSZP-re már nagyon nehéz lesz rásütni a luxusbaloldaliság bélyegét, ugyanis az [origo] tudósítója a Parlament felé jövet látta, amint Kunhalmi Ágnes, az MSZP fiatal politikusreménysége elkerekezett az Alkotmányvédelmi Hivatal Falk Miksa utcai épülete előtt. Kunhalmi légkondicionált fekete Audi helyett holland stílusú, kényelmes piros biciklivel tekert a körút felé.

14:45
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Trafikmutyi és emléknapok

Napirend előtt az MSZP természetesen a Nemzeti Dohányboltokról fog beszélni. Tóth Csaba nem árul zsákbamacskát, egyenesen a Trafikmutyi címet adta felszólalása címének. A kormánypárti politikusok úgy látszik nagyon unatkoznak, mert Simicskó István a Magyar Sport Napjáról, míg Puskás Tivadar a Mentők Napjáról fog beszélni.

14:47
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

MSZP-s trafikostörvény

Az MSZP hétfőn benyújtott egy törvényjavaslatot, amely semmisé tenné az egész trafikpályázatot. Az indoklás szerint a törvényjavaslattal "semmissé tennék azt a - közel negyvenezer vállalkozás, család megélhetését közvetlenül veszélyeztető - szabályozást, amelyet a Fidesz-KDNP saját klientúrájának jutalmazása érdekében kívánt bevezetni". Nincs kétségünk afelől, hogy mi lesz a javaslat sorsa.

14:50
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Rogán az EU-t fogja szapulni

A többi napirend előtti felszólalás is beérkezett a parlament sajtóosztályára, így kiderült, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a túlzottdeficit-eljárásról fog beszélni, a jobbikos Balczó Zoltán pedig vélhetően az orbáni tüntetés-betiltásokról fog beszélni. (Felszólalásának címe: Orbán Viktor egy személyben testesíti meg a végrehajtói, törvényhozói és bírói hatalmat?)

14:54
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Az LMP Balogh mandátumát akarja

Ertsey Katalin, az LMP képviselője sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az asszonyveréssel vádolt fideszes Balogh Józsefnek nincs helye a magyar parlamentben, nem szeretnék, ha a függetlenek közé ülne.

14:59
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Nincs telt ház

A parlamentben nincsenek túl sokan, eléggé foghíjasak a padsorok. Talán jobbikosból van a legkevesebb egy perccel az ülés kezdete előtt.

15:05
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Megérkezett Kövér László is

De a képviselők még telefonálnak, beszélgetnek és üdvözlik egymást.

15:09
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Balogh immár független

A parlamenti közvetítésben kis baki történt, ugyanis Kövér László alá az asszonyveréssel vádolt Balogh József nevét írták ki. Kövér egyébként bejelentette, hogy Balogh immár függetlenként folytatja a munkát.

15:12
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

A képviselők unják Simicskót

Simicskó István, az Emmi sportért felelős államtitkára a Magyar Sport Napja alkalmából a kormány sporttal kapcsolatos intézkedéseit sorolja. "Végre felépíthetjük a sportoló nemzetet" - mondja az államtitkár, aki szerint a kormány a mindennapos testnevelés bevezetésével komoly lépést tett a sport megkedveltetéséért. A napirend előtti felszólalás egyébként annyira untatja a képviselőket, hogy a tévés közvetítésben szinte hangosabb a csevegések alapzaja, mint Simicskó.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

 

15:22
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

MSZP-s state capture

Az MSZP-s Tóth Csaba szerint a harmincas években is hasonló felháborodást keltett a trafikengedélyek kiosztása. "Pofátlanul újrafelosztják a milliárdos piacot" - mondta az MSZP-s képviselő, aki a Transparency International közleményét idézi. A TI szerint a trafikügy is a state capture egyik példája, amikor magánérdekek szisztematikusan foglyul ejtik az államot, és a szabályokat már születésük pillanatában eltérítik a közérdektől. "Sokan szívnak, kevesen pedig meggazdagodnak" - összegezte a helyzetet Tóth, aki egy szívszorító óbudai példát mesél a mozgáskorlátozott trafikosokról, akik nem nyertek.

15:27
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Nincs itt semmi látnivaló

"A legnagyobb dohánylobbi a Fidesz" - óbégatott be egy ellenzéki képviselő Fónagy János felszólalásának kezdetén, aki szerint valóban sok érdeket és egy hatalmas piacot érint a trafikpályázat. Az államtitkár azt mondta, hogy a pályázat nyilvános volt, mindenki ismerhette a pályázatok elbírálási szempontjait, ezért kijelenthető, hogy a koncessziós jogokat a legelőnyösebb pályázók kapták. Fónagy szerint az elbíráláskor használt emlékeztetők is nyilvánosak például, amelyeket a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. közzé fog tenni.

15:30
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Performansz az isztambuli egyezményért

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

15:35
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

A KDNP a mentőszolgálatról

A KDNP-s Puskás Tivadar felszólalásaikor mindig az az ember érzése, hogy a képviselő egy 1992-es Gálvölgyi-kabaréból lépett ki, és a jó kedélyű, borvirágos orrú, svájcisapkás, ballonkabátos részeges fickót alakítja. Az orvos végzettségű képviselő egyébként a mentők napja alkalmából a magyar mentőszolgálat helyzetéről beszél, és megköszöni az OMSZ munkáját.

15:39
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Senki nem tett még ennyit a mentőkért.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a mentőszolgálat és a mentési technológiák fejlesztéséről beszél. Szerinte ez volt az első kormány, amelyik például az amortizációt meghaladó mértékű mentőkocsi-beszerzést hajtott végre, de ők voltak azok is, akik mentőállomásokat újítottak fel - többet, mint bárki.

15:42
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Rogán: Bajnai az Brüsszel magyar hangja

Rogán Antal a túlzottdeficit-eljárásról beszél. Szerinte a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok bűnei miatt bünteti az országot az Európai Bizottság, ám a kormányváltás óta mindig tudta teljesíteni a meghatározott EU-s kritériumokat. Magyarország költségvetési hiánya minden környező országénál alacsonyabb, ezért igazságtalan a bizottság nemleges döntése - mondta Rogán, aki szerint valójában a költségvetési hiány csökkentésének módjával van a baj. A frakcióvezető szerint az EU nem szólal meg, ám a nagyvállalatok magyar hangja, mint például Bajnai Gordon annál inkább szidja a nem megszorításokon alapuló politikát. "Magyarországgal szemben ne alkalmazzanak kettős mércét" - zárta felszólalását a Fidesz frakcióvezetője.

15:47
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Varga reménykedik

Varga Mihály elmondta, hogy a kormány elkötelezett a hiány mértékét tekintve. Magyarország ráadásul túl is teljesítette az elvárt kritériumokat. Vannak azonban pozitív fejlemények, mert a bizottság pozitívabban értékelte a magyar gazdaság helyzetét. "Szakmai egyeztetés kezdődik, reméljük meg tudjuk győzni az EU-t" - zárta felszólalását Varga.
15:53
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

A Jobbik a jogállamért aggódik

Balczó Zoltán szerint nem igaz, amit a Velencei Bizottság állít, hogy Magyarországon nincs demokrácia és jogállam. A Jobbik alelnöke szerint viszont az utóbbi napokban komolyan kérdésessé vált Magyarország jogállamisága, ugyanis Orbán és Tarlós arról társalgott a múlt héten, hogy hozzanak törvényt egy ingatlan államosításáról. Balczó felemlegette a Jobbik Zsidó Világkongresszus elleni tüntetés betiltását is, ami szerinte felveti a hatalmi ágak összemosódásának kérdését. "Magyarországon vannak antiszemita jelenségek, de nincs antiszemitizmus" - mondta Balczó, aki szerint a Jobbik az elsők között kezdeményezte, hogy a zsidóság csekély száma ellenére három zsidó közösség is történelmi egyházi rangot kapjon. A Jobbik alelnöke ugyanakkor nem hajlandó lemondani az izraeli befektetők vagy Izrael kritikájáról.

16:00
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Rétvári: A Jobbik rontja az ország hírnevét

"Rontják az ország hírét, ha ilyen tüntetéseket szerveznek. Önök ártanak Magyarországnak, mert ezzel olyan képet sugározhatnak az országról, ami tényleg félelmet kelthet másokban" - reagált Rétvári Bence, a KIM államtitkára, aki szerint a Jobbik direkt provokálja a zsidó és cigány kisebbségeket csak azért, hogy néhány szavazatot szerezzen. Az államtitkár ezután sorolta a kormány diktatúrákkal kapcsolatos intézkedéseit: bevezették az emléknapokat, betiltották a gárdát stb. "A Jobbik keresztény pártnak tartja magát, de nem mindegy, hogy Szálasi vagy Mindszenty útját választják-e, mert ezek az utak soha nem keresztezték egymást" - zárta felszólalását az államtitkár.

16:07
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Kövér László beintett

Kövér László két interpellációt elutasított, mert abban az Országgyűlés méltóságát sértő megnyilatkozások voltak, ezért fegyelmi ügy is lehet belőle. Az egyik Szanyi Tiboré, a másik a független Lenhardt Balázsé. Szanyi interpellációja a trafikokról szólt volna, Lenhardté nincs fent a parlamenti honlapon.

16:10
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Cséfalvay Milton Friedmant idéz

A nap első interpellációja az MSZP-s Tóth Csabáé, aki a kkv-kért aggódik. Cséfalvay Zoltán NGM-államtitkár szerint az MSZP nem tudta megérteni, hogy miért van szükség két tételes kisadóra. Az államtitkár szerint a választás szabadsága fontos, ezt Milton Friedman, a világhírű libertárius közgazdász is az egyik legfontosabbnak tartott Kapitalizmus és szabadság című könyvében. Cséfalvay szerint ezt ugyanakkor az MSZP nem ismerheti, mert 1990 előtt be volt tiltva a könyv. Tóth nem fogadta el az államtitkári választ, mert a kkv-k számai szerinte tragikusak, ráadásul a trafiktörvény nyomán még többen mennek csődbe. A parlament mindezek ellenére elfogadta a választ.

16:14
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Szanyi és a Mutyifilter - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:18
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Gyöngyösi: Miért ad a Mol pénzt Bajnainak?

A listázó Gyöngyösi Márton az előző kormányok alatt tisztséget vállalt politikusok jelenlegi pozíciójáról beszél. A jobbikos képviselő szerint abszurd, hogy Szent-Iványi István Ljubljanában, Füzes Oszkár pedig Bukarestben lehet nagykövet, a Mol pedig 25 millió forinttal támogatta Bajnai Gordon Haza és Haladás nevű alapítványát. A Jobbikos azt is kérdezi a kormánytól, hogy mit keres Medgyessy Péter a TVK felügyelő bizottságában.

16:22
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Navracsics: A nemzeti érdeket védik

A kormány részéről Navracsics Tibor válaszol. "Tényeket akarunk, nem pedig utalgatásokat" - mondta Navracsics, aki megvédte Szent-Iványit, mert szerinte a volt-SZDSZ-es politikus a nemzeti érdeket védi, úgy, ahogy a többi említett nagykövet is.
16:24
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Mit keres Medgyessy a TVK-ban?

Gyöngyösi nem fogadja el Navracsics válaszát, mert nem válaszolt arra, hogy mit keres Medgyessy a TVK felügyelőbizottságában. A parlament ezzel szemben elfogadta a választ.

16:30
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd pakkot kapott - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:33
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Szombathely érhető el a legdrágábban

Az MSZP-s Ipkovich György a vasúti jegyek drágulásáról beszél. Szerinte a Budapest-Szombathely jegyek 8,5 százalékkal drágultak, mert a MÁV és GySEV külön-külön számítja ki a jegyek árát. A képviselő szerint Szombathely a legdrágábban elérhető, ezért a kormánynak kellene valamit tenni.

16:37
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Informatikai fejlesztés kell az olcsósághoz

A Fejlesztési Minisztérium részéről Völner Pál államtitkár reagál. Az államtitkár szakmai válaszának lényege, hogy informatikai fejlesztés kell, hogy korrekt legyen a jegyekkel kapcsolatos elszámolás. Az államtitkár válaszának izgalomfaktora vetekszik a sportról napirend előtt beszélő Simicskó István felszólalásával, amit a parlamentben hallható zajszint is igazol. Ipkovich nem fogadta el a választ, ám az Országgyűlés igen.

16:41
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Felületesen vizsgálnak a vizsgálók?

A jobbikos Vágó Sebestyén a rokkantsági felülvizsgálatokról beszél. Szerinte az orvosok sokszor nagyon felületesen végzik ezeket a vizsgálatokat. A képviselő azt kérdezi, hogyan tervezik a felülvizsgálatok megváltoztatását.
16:44
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Nemzetközi szintű a szabályozás

Soltész Miklós szociális államtitkár szerint a felülvizsgálati szabályokat nemzetközi szintű szakértők alakították ki. Az államtitkár elmondta, hogy a bizottságok a WHO-szabályai szerint határozzák meg a rokkantság szintjét. A tíz százalékot sem érte el az elutasítottak aránya, ami azt bizonyítja, hogy nem szigorodtak a szabályok - mondta Soltész.

16:50
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Wittner Mária DVD-je - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:52
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Víz, villámlás, rémület

A parlament hétfői plenáris ülésének tudósítása közben akkora felhőszakadás zúdult a Parlamentre, hogy a sajtószobában egy pillanatra mindenki eldobta a klaviatúráját a mennydörgéstől.

16:55
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Pénzbüntetés a PM-nek

Karácsony Gergely 50 ezer forintot, míg Szilágyi Péter 185 520 forintos büntetést kapott Kövér Lászlótól, mert május 2-án súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét. Az indoklás szerint Szilágyi azért kapott súlyosabb büntetést, mert jegyzőként nagyobb felelősség terheli. A PM-es képviselők Loptok, csaltok, hazudtok felirattal egy hatalmas Fidesz-logót vittek körbe a Parlamentben.

17:00
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Gúr: Miért büntetik a nevelőszülőket?

Az MSZP-s Gúr Nándor a nevelőszülők támogatásáról beszél. Szerinte egyre több sérült gyerek került az utóbbi időben a nevelőszülőkhöz, ami nagyobb odafigyelést és több pénzt kíván. Az MSZP-s képviselő azt mondja, hogy az elmúlt három évben semmit sem változtak a nevelőszülőknek adott támogatások, miközben a nagycsaládosok támogatásai nőttek. Gúr szerint nem szabadna különbséget tenni gyerek és gyerek között.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:03
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

A nevelőszülők ugyanarra jogosultak

Soltész Miklós szociális államtitkár elmondta, hogy egészséges gyerekek után 50 ezer forintnyi, míg beteg gyerekek után 70 ezer forintnyi támogatást kapnak a nevelőszülők, akik utazási támogatást is kapnak. Az államtitkár szerint a nevelőszülők ugyanúgy kapnak családi adókedvezményt, gyest és nyugdíjat is, ezért, mint mondta, nem is érti Gúr kérdését.

17:07
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Jobbik: Még több pénzt!

A jobbikos Farkas Gergely az idegennyelv-tudásért aggódik. Szerinte drága a vizsga, drága a tanfolyam, ezek tartják vissza az embereket a nyelvtanulástól. A Jobbik szerint az államnak támogatnia kell a nyelvtanulást és a nyelvvizsgát.

17:10
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

A kormány négy dolgot tett

Az Emmi részéről Doncsev András válaszol. Szerinte igaz, hogy Magyarország kedvezőtlen helyen áll az idegennyelv-tudás terén. Az államtitkár ezután a kormányzati eredményeket sorolja: beépítették a Nemzeti Alaptantervbe a nyelvtanulást, az érettségi államilag elismert nyelvvizsgának számít, a felsőoktatásban is projektet indítottak a szaknyelvi képzésre, a felnőttek számára pedig programot indítottak 12,5 milliárdos uniós pénzből. A képviselő nem fogadta el az államtitkári választ, a parlament viszont igen.
17:17
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Elmaradnak az azonnali kérdések

Az MSZP-s Ipkovich György a trafikokról kérdezne, de nincs itt Némethné, aki Fónagy Jánost kérte meg a válaszadásra. Ám ő sincs itt, így viszont Völner Pál nem tud válaszolni a házszabály szerint. Józsa István sem jelent meg, ezért az ő kérdése is elmarad, a jobbikos Volner János pedig megvárja Orbán Viktort a válaszadással.
17:23
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Megtelt az ülésterem - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:25
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

MSZP: Mi lesz a trafikkárosultakkal?

Mégis fel tudja tenni az MSZP-s Ipkovich György a trafikos kérdést, mert megérkezett Fónagy János. A képviselő a pályázatok nyilvánosságáról kérdezi a kormányt, mert szerinte elég zavaros válaszokat kapott eddig. A Vas megyei képviselő arra is kíváncsi, mi lesz a trafikkárosultakkal, azokkal az emberekkel, akik hitelt vettek fel és egzisztenciát építettek erre az üzletre, de nem most nem nyertek.

17:29
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Fónagy: Nincs kár, nincs kártérítés

Fónagy János a polgárjogról oktatja a képviselőt, mert szerinte kár kell ahhoz, hogy kártérítést kapjon valaki. Szerinte jelenleg nincsen ilyen kár, mert itt most egy lezáratlan pályázat van, még szerződéskötés sincs. "A koncessziós törvény kimondja, hogy mi a közérdekű adat, és mi nem" - mondta Fónagy, aki szerint a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. minden adatot nyilvánosságra fog hozni. "Bízom abban, hogy mindenki, aki ebből élt, továbbra is lehetőséget kap arra, hogy folytassa tevékenységét" - zárta viszontválaszát Fónagy.

17:34
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Navracsics konzultál - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:42
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Ki fogta a ceruzát?

Megérkezett Józsa István is, aki a trafikpályázatról kérdezi az NFM-et. Az MSZP-s képviselő szerint az a kérdés, hogy ha papíron a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. hozta a döntéseket, akkor ki fogta a ceruzát.

17:44
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

A kormány egészséget szeretne

"Engem már az is üdít, hogy ön akkor válaszol, amikor szót kap, és nem bekiabál" - kezdte a válaszát Fónagy, aki szerint ügyeltek arra, hogy betartsák a törvényeket. Az államtitkár azt mondta, hogy helyes az irány, amit a kormány képvisel, ugyanis ők az emberek egészségét szeretnék óvni, amellett, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak lesznek, amint megkötik a szerződéseket. Józsa szerint viszont nem lehet törvényes az a pályázat, ahol nem kell beleírni, hogy hol fog az ember üzletet nyitni például.

17:47
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Offshore-trafikmutyi-kormány

A jobbikos Szilágyi György szerint a bankárkormányt felváltotta az offshore-trafikmutyi-kormány, mert úgy véli, hogy most bebizonyosodott: csatlósoknak, pártkatonáknak adtak oda egy 500 milliárdos piacot.

17:50
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Fónagy feléleszti a papagájkommandót

Fónagy János ma már negyedszer mondja el ugyanazt a trafikok kapcsán: nincs még lezárva a pályáztatás, de ha lezárul, minden nyilvános lesz.

17:58
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Ellátás nélkül maradtak az emberek?

Az MSZP-s Gúr Nándor az egészségügyi ellátásról kérdezi a szaktárcát. A képviselő szerint Tab községben bizonytalanná vált az emberek egészségügyi ellátása. Szócska Miklós államtitkár szerint nincs veszélyben a település ellátása, ám, hogy miért, azt valószínűleg csak az OEP-ben és a minisztériumban értik.

18:07
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Tállai András válaszol egy fideszes kérdésre - kép

Forrás: [origo]

18:09
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Portik's back!

Hegedűs Lórántné az első, aki ma a Portik-ügyről beszél. Szerinte az ügyészség már korábban értesülhetett a hódmezővásárhelyi tranzakcióról. Ott a képviselő szerint jóval áron alul adták oda a Portikhoz köthető Generál Médiának, bannerekért cserébe, a település egyik iskolaépületét.

18:13
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Leporolt akták vannak Portikról

"Vannak leporolt akták a nevezett személlyel kapcsolatban, sajnos nem is egy" - mondta Polt Péter legfőbb ügyész, aki szerint éppen most fognak vádat emelni egy emberölési ügyben. A legfőbb ügyész megerősítette az őrizetbe vételt és a nyomozás tényét, miszerint adócsalás után kutakodnak. Hegedűs Lórántné viszontválaszában azt kéri, hogy tisztázzák Lázár Jánosa akkori hódmezővásárhelyi polgármester szerepét, amit Polt Péter meg is ígér a jobbikos képviselőnek. 

18:17
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Mi van a betegjogokkal?

Az MSZP most különösen sokat foglalkozik az egészségüggyel, mert Tukacs István a betegjogokról kérdezi az egészségügyi államtitkárságot. A képviselő szerint hiba volt, hogy a kormány első lépésként megszüntette az Egészségbiztosítási Felügyeletet, ugyanis évről évre rengeteg panasz érkezett az intézményekhez.

18:19
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Szócska: Oda kell figyelni a betegekre

Szócska Miklós államtitkár szerint a felügyeletet azért hozták létre, mert a több-biztosítós modellhez szükség lett volna egy ilyen felügyeleti szervre, amit azonban nem tudtak megcsinálni.

18:21
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Valami bűzlik Vas megyében

A jobbikos Bana Tibor a Vas megyei trafikügyekről kérdezi az NFM-et. A képviselő felidézett egy példát, amely szerint valaki olyan biztos volt a dolgában, hogy a pályázat eredményhirdetése előtt már megvette a boltot.

18:24
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Ismétlés a tudás anyja

Fónagy János államtitkár válaszában elmondta, hogy nincs értelme a családi kapcsolatok citálásának, mert az államtitkár is fel tud sorolni jobbikos nyerteseket. Ezután Fónagy megismétli - ma már ötödször - ugyanazokat a mondatokat a koncessziós törvényről és a nyilvánosságról.

18:30
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Mekkora volt a földrengés Hevesben?

Az MSZP-s Sós Tamás a Heves megyei földrengés okozta károk helyreállításáról érdeklődik a Belügyminisztérium képviselőjétől. Azt kédezi a képviselő, hogy mekkora a kár, és miben segít az állam. Tállai András szerint több mint 1300 ház rongálódott meg, majd sorolja, hogy mire mennyit költenek, hány közmunkás dolgozik a helyszínen.

Forrás: [origo]

18:35
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Zagyva György Gyula súgja - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

18:40
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Nincs kegyelem a menekülteknek!

Kulcsár Gergely jobbikos képviselő a debreceni menekülttábor körül kialakult szerinte áldatlan állapotról kérdezi a BM képviselőjét. Kontrát Károly válaszában elmondja, hogy a BM mindenkit megvéd, majd hozzáteszi, hogy szigorítani fogják a menekültügyi szabályokat is, és több járőrt küldenek a tábor környékére.

18:42
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Szabó Rebeka leveleket osztogat - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

18:45
május 06, 2013
Vágólapra másolva!

Szünet, határozathozatal következik

Balczó Zoltán házelnök szünetet rendelt el. A parlament határozathozatalokkal folytatja a munkáját. Közvetítésünket ezzel befejeztük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!