A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Zeneakadémián mond beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 63. évfordulóján. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
20:09
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a Zeneakadémián emlékezik

Orbán Viktor miniszterelnök a Zeneakadémián mond beszédet a nemzeti ünnepen.

20:09
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Hatalmas tömeg volt a központi családi programokon október 23-án

A nap folyamán rengetegen voltak az október 23-i állami rendezvényeken Budapesten. A jó időben sok család döntött úgy, hogy a Kossuth téren vagy például a hadtörténeti múzeumnál emlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Este Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet a Zeneakadémián.

20:10
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor egy Wass Albert-verssel üzent

Egy Wass Albert-idézettel indította a napot Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán az 1956-os forradalomra emlékezve. A kormányfő által megosztott felvételen az Üzenet haza című verset Dörner György mondja el. 

21:11
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Az Alaptörvény is megerősítette az október 23-i nemzeti ünnepet

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit a 2012-es alaptörvény is megerősített. Országszerte számos helyen tartottak megemlékezéseket, rendezvényeket a forradalom eseményeire emlékezve.

21:12
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Elkezdődött az ünnep a Zeneakadémián

A Zeneakadémián megkezdődött az ünnepi rendezvény. Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan beszédet mond. 

21:15
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Azok a magyar kommunisták, akik 1956-ban idegen hatalmakat hívtak ide és életeket tettek tönkre, ma is köztünk járnak

Ünnepséggel és koszorúzással emlékeztek meg az 1956-os forradalomról a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházánál szerdán, Budapesten. "1956 nem lezárt múlt. 1956 velünk él, és velünk is fog élni, mindaddig, amíg nem szolgáltatunk igazságot minden, a kommunista diktatúrák által megnyomorított magyarnak és nem magyarnak" - fogalmazott Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

21:18
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Méltó és igazságos, hogy a Zeneakadámián hajtsunk fejet az 56-os hősök előtt

Orbán Viktor miniszterelnök méltó és igazságos, hogy a Zeneakadámián hajtsunk fejet az 56-os hősök előtt. A kormányfő felidézte, hogy a magyar forradalmakat általában egy opera, vagy színielőadás nyitotta meg. 1956. október 22-én Cziffra György az egyik Bartók művet játszotta el az Erkel Színházban. Cziffrának a kommunisták szétverték a kezét és egy bányában törették vele a követ, majd ezt követően újra meg kellett tanulnia zongoráznia. Az akkori esemény egy fiatal művész feltámadása volt - mondta a kormányfő. 

21:20
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

"A kommunizmus maga a nagy szétdobáló"

Sokszor fiatalokat látunk magunk előtt, ha 1956 hőseire gondolunk, felidézzük sugárzó arcukat, vitte őket a hit és fiatalságuk, hogy fordíthatnak hazájuk sorsán - mondta Orbán. Tudták, ha folytatódik a szovjet világ, akkor mindent felemészt majd a diktatúra - tette hozzá. 11 évvel a világháború után minden józan magyar ember tudta, hogy a kommunizmus maga a nagy szétdobáló, éppen ezért tenniük kellett valamit, és fegyvert fogtak - mondta a kormányfő. 

21:21
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nekünk csak egy hazánk van

Orbán Viktor kijelentette, hogy sokan felismerték, hogy nekünk csak ez az egy hazánk van, a mi álmaink csak itt születhetnek meg, és csak itt a Kárpát-medencében lehet létrehozni a magyar hazát és kultúrát. 

21:23
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar csodát nem adják olcsón

A kormányfő arról is beszélt, hogy a haza mi vagyunk. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse, és van, aki áldozatot hoz érte - tette hozzá. Orbán Viktor szerint haza csak addig van, amíg a hazafiak többen vannak, mint a muszkavezetők. A kérdés csak az, hogy a hazafiak képesek-e összeadódni - fejtette ki a miniszterelnök. A magyar csodát nem adják olcsón, és ez 1956-ban is kiderült. 

21:25
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

1956-ban a magyar nemzet az ősi jussát követelte vissza

1956-ban a magyar nemzet az ősi jussát követelte vissza, mégpedig, hogyan akar élni. Szabad és független országot akartunk a nemzetek Európájában - tette hozzá a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, hogy sem Európa, sem Magyarország nem maradhat meg, ha szembefordul azzal, ami őt magát élteti. Hálával tartozunk elődeinknek, hogy a mi magyar mivoltunk olyan szabadságharcok során forrhatott ki, amelyek nagyszerű és lovagias néppé tett minket. 

21:27
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezt a hazát nem ajándékba kaptuk

Orbán Viktor a történelmi leckékről azt mondta, hogy a helyes vagy helytelen válaszokon múlik egy-egy állam fennmaradása, vagy bukása. Van, ki végleg kihullik, van aki pedig felsőbb osztályokba lép - tette hozzá. Őseink példamutató tettet hajtottak végre az elmúlt ezer év sok pillanatában (Honfoglalás, kereszténység felvétele, szabadságharcok). Orbán Viktor szerint ezt a hazát nem ajándékba kaptuk. 

21:29
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

1956-ban a magyar nemzet egy felsőbb osztályba lépett

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy 1956-ban a magyar nemzet egy felsőbb osztályba lépett, és a szabadságharc hatása az egész földgolyón érvényesült. A szabadságharc leverése után is felemeltük a fejünket - tette hozzá. Szerencse, hogy a mai fiatalok nem éltek a diktatúra alatt, de nincs semmi kétség bennem, hogy a mai fiatalok is ugyanúgy helytállnának, mint őseik - mondta a kormányfő.  

21:31
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Dicsőség a hősöknek

Isten, haza, család - ma is ezt kell választanunk - mondta Orbán Viktor. A kormányfő beszédét "dicsőség a hősöknek" kijelentéssel zárta. 

21:32
október 23, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor kormányfő beszéde

Véget ért Orbán Viktor beszéde. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!