A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a kormány legújabb döntései a koronavírus-járvány alatt

Események

Koronavírus, vírus, Budapest, maszk, arcmaszk, védőmaszk, posta, sor, sorbanállás, sorban állás, idős, nyugdíjas
Vágólapra másolva!
Szerdán ülésezett a kormány, csütörtök délelőtt pedig Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter számol be a döntésekről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül38 bejegyzés
12:20
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Szerdán ülésezett a kormány

Szerdán ülésezett a kormány, csütörtök délelőtt pedig Gulyás Gergely számol be a döntésekről.

12:23
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

1652 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, írja a kormányzati tájékoztató portál, vagyis ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 8, többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett a meghalt betegek száma, viszont összesen 199-en már gyógyultnak mondhatják magukat.

12:28
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Megérkeztek a részletek a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban

Tállai András államtitkár a 13. havi nyugdíj utalásának részleteiről beszélt a Magyar Nemzetnek. Kiderült, hogy a kormány 70 milliárd forintot különít el erre a célra, az érintettek pedig már 2021 elején negyedhavi juttatást kaphatnak, A mostani járvány nehezen érinti a nyugdíjasokat, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassák őket, 2024-től pedig akár a teljes havi összeget is megkaphatják.

13:00
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik.

13:03
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely köszönetet mondott az önkormányzatoknak

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a kormányülés a veszélyhelyzetről szólt nagyrészt. Köszönetet mondott az önkormányzatoknak az együttműködés biztosításában a húsvéti hétvégén. Szombattól újabb egy hétre meghosszabbítja a kijárási korlátozást a kormány.

13:05
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Hétvégén ismételten szélesebb döntési jogköre lesz az önkormányzatoknak

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy az önkormányzatok szombaton 0 órától vasárnap éjfélig ismételten saját hatáskörben szabályozhatják a közterületek használatának a jogát.

13:06
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egészségügyi védekezésre eddig 500 milliárd forintot költött a kormány

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az egészségügyi védekezésre eddig 500 milliárd forintot költöttek. Szólt arról is, hogy napi rendszerességgel nézi a kabinet, hogy kivel lehet szerződést kötni védelmi eszközre. A feladat, hogy a tömeges megbetegedésre is alkalmas legyen az egészségügy - tette hozzá.

13:09
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt döntötte az érettségiről a kormány

Az érettségiről azt mondta Gulyás, hogy idén csak a végzősök tehetnek érettségit, ez 83 ezer embert érint. Kizárólag csak írásbelis érettségi lesz, de 3378 ember esetében lesz lehetőség szóbelire. Május 4-én kezdődnek meg az érettségik - tette hozzá. A vizsgázók létszáma egy helyiségben nem haladhatja meg a 10 főt, és másfél méteres távolság kell majd a diákok között. Ha valaki úgy dönt, hogy nem akar érettségizni, az ősszel is megteheti. Ha nem lenne érettségi, akkor nagyon komoly káosz lenne a felsőoktatásban - mondta Gulyás.

13:12
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Szeptember 20-ára halasztották a beszámolók és adóbevallások leadási határidőt

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány döntött a beszámolók és adóbevallások elhalasztásáról. Ezeknek a beszámolóknak szeptember 20-ig kell eleget tenni. Az online kasszát használóknak 2021. január 1-ig kell biztosítania a kártyás fizetést - tette hozzá.

13:13
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb fontos turizmusélénkítő lépések

Több jelentős változást is bejelentett Gulyás Gergely a Szép-kártyára feltölthető összegeket érintően. Mindennek nagy szerepe lehet a hazai turizmus élénkítésében - tette hozzá. 2020. december 31-ig nem kell idegenforgalmi adót fizetnie a vendégeknek.

13:14
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

5 százalék lesz a lakásáfa a rozsdaövezetekben

A rozsdaövezetekben épülő lakások esetében 5 százalékos áfakulcs lesz - jelentette be Gulyás.

13:16
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

160 milliárd forint marad a vállalkozásoknál

A fizetés nélküli szabadságról azt mondta, hogy egészségügyi járulékot fizetnek a munkáltatók május 1-től - mondta Gulyás. A kormány megerősítette azt a szándékot, hogy július 1-től 15,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó, így 160 milliárd forint marad a vállalkozásoknál.

13:17
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány saját halottjának tekinti Fekete Györgyöt

Gulyás Gergely a kormány nevében részvétét fejezte ki Fekete György halála kapcsán. A kormány saját halottjának tekinti Fekete Györgyöt.

13:20
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Részletes tájékoztató

Gulyás Gergely részletesen beszámolt, hogy melyik tárcánál mekkora átcsoportosítás történt. 

13:22
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Joggal vetik fel sokan a főváros felelősségét a Pesti úton történtekkel kapcsolatban

Gulyás Gergely elmondta, hogy a Pesti úti idősotthonban történtek esetében a főváros felelőssége nem kihagyható. Joggal vetik fel sokan a főváros felelősségét a Pesti úton történtekkel kapcsolatban. Miközben az ellenzék folyamatosan a felelősséget keresi, akkor nyilvánvalóan minden önkormányzat felelősségéről beszélhetünk - tette hozzá.

13:27
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ha valaki nem teljesíti az Operatív Törzs utasításait, annak le kell vonni a következtetésit

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy a főváros 500 tesztet kap a kormánytól. Reméli, hogy a jövőben ebben a nehéz helyzetben javul az együttműködés a főváros és a kormány között. Nem érzékelte azt Gulyás, hogy a múlt heti Karácsonnyal való egyeztetésen olyan rossz lett volna a véleménye a főpolgármesternek az együttműködésről, ahogyan arról később beszélt.  A kórházigazgatók leváltásával kapcsolatban azt mondta, hogy az Operatív Törzs (OT) utasításait minden intézménynek be kell tartania. Ha valaki nem teljesíti az OT utasításait, annak le kell vonni a következtetésit. A kormánynak nem célja, hogy a kórházak vezetésében komoly változások legyenek - tette hozzá.

13:28
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Senkit nem lehet hazaküldeni a kórházakból, ha ellátásra van szüksége

Gulyás Gergely közölte, hogy senkit nem lehet hazaküldeni a kórházakból, ha ellátásra van szüksége.

13:30
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért kell felszabadítani a kórházi ágyakat

Nincs semmi garancia arra, hogy Magyarországon nem nő robbanásszerűen a koronavírusos betegek száma, ezért kell felszabadítani ágyakat.

13:32
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Szinte lehetetlen megbecsülni, mikor tetőzik a járvány

A járványhelyzet még hónapokig tarthat - mondta Gulyás. Sikerült a fertőzések terjedését lassítani, így a csúcspont később lesz. Jó lenne, ha májusban lenne a tetőzés, de semmit sem lehet biztosan mondani. Közel vagyunk ahhoz, hogy 10 ember csak 9-et fertőzzön meg - tette hozzá.

13:34
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egyetlen nappal sem lehet a rendkívüli intézkedéseket meghosszabbítani, mint amennyire szükség van

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy egyetlen nappal sem lehet a rendkívüli intézkedéseket meghosszabbítani, mint amennyire szükség van. Mindenki azt szeretné, ha visszatérnénk a normális mindennapokhoz, de sajnos még nem tartunk itt - tette hozzá.

13:36
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ha erre az útra lépne az ország, akkor nagyon nagy baj lenne

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány adott esetben kész a járulékmentességek kibővítésére. A családi pótlék emelésével kapcsolatban azt mondta, hogy az egy, az országot tönkretevő segélyezési rendszert indítana be. Mi nem követjük el ezt a hibát, mert ha erre az útra lépne az ország, akkor nagyon nagy baj lenne - mondta a miniszter.

13:40
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ágyfelszabadítás: A legrosszabb forgatókönyvre terveznek

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy az ágyszámokat a legrosszabb forgatókönyvre tervezték meg. Az elv az volt, hogy akinek kórházi ellátásra van szüksége, az maradhasson a kórházban. Nem tudok olyan esetet, amikor ezt ne tartották volna be.

13:41
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

A teszt és a karanténszabályok együttes alkalmazása a legjobb megoldás

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy a tesztek megbízhatósága sem 100 százalékos. A teszt és a karanténszabályok együttes alkalmazása a legjobb megoldás - mondta a miniszter.

13:43
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb és újabb gazdaságvédelmi akcióterveket hirdet a kormány

Újabb és újabb gazdaságvédelmi akcióterveket hirdet a kormány - mondta Gulyás. Heti 200 milliárdos GDP-veszteség, egy bő hónap alatt 2 százalékpontos GDP-visszaesés történt. A Hungary Helps program egyelőre kisebb forrással működik a járványügyi védekezés miatt - mondta a miniszter

13:45
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Kiemelten figyeli a kormány Ausztriát

Szentkirályi Alexandra kérdésre azt mondta, hogy kiemelten figyelik Ausztriát, és ott milyen lépéseket hoznak. Sajnos még nem tartunk ott, hogy a visszalépésekről beszéljünk az intézkedések kapcsán, de a kabinet hetente értékeli a helyzetet.

13:47
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az egyházi intézmények is részt vesznek a járványügyi védekezésben

Az egyházi intézmények, így az általuk vezetett kórházak is részesei a járványügyi védekezésnek - mondta Gulyás Gergely. A jelenlegi helyzetben a leghelyesebb és legkorrektebb eljárás az, ami az érettségik kapcsán született - mondta a miniszter.

13:49
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezer lélegeztetőgépet rendelt meg a kormány

Gulyás Gergely elmondta, hogy 8000-8500 lélegeztetőgép kellhet a legrosszabb helyzetben.  A megrendelt gépek száma 15 ezer fölött van, de a jelenlegi piaci helyzetben nem valószínű, hogy mindegyik megérkezik - tette hozzá. A kormány célja, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint több nyugati országban, ahol az orvosoknak kellett dönteni arról, hogy ki halljon meg, és ki nem - mondta a miniszter.

13:52
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Minden korábban meghozott intézkedést fenntart a kormány

Gulyás Gergely elmondta, hogy esély van arra, hogy idén megnyíljanak az iskolák, de egyelőre minden meghozott intézkedést fenntartanak. Egy másik kérdésre azt mondta a miniszter, hogy a nyelvvizsgákkal kapcsolatban korábban nem hoztak volna ilyen döntést, de most a gazdaság újraindításához nagy szükség lesz rájuk.

13:55
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány és a jegybank által meghirdetett programok hozzájárulhatnak a gazdaság újjáéledéséhez

A fenntartói felelősség a jövőben sem lesz megkerülhető az idősotthonok esetében - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A miniszter szerint vannak nagyon kedvező és nagyon kedvezőtlen prognózisok a magyar gazdaság jövőjével kapcsolatban. Bízik benne, hogy a kormány és a jegybank által meghirdetett programok hozzájárulhatnak a gazdaság újjáéledéséhez.

13:57
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Több következtetést is le fog vonni a kormány az egészségügyet illetően

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy minden olyan válság, ami egy rendszer próbáját jelenti, az indokolhatóvá teszi a következtetések levonását, és ami hasznosítható ezekből, azt a kabinet hasznosítani fogja.

13:59
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egy korábbi válsághelyzetben a balliberális oldal elvette a 13. havi nyugdíjat, míg a mostani kabinet azt visszahozza

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány készen áll arra, hogy 75 ezer forintot átvállaljon a fizetésekből a munkaadóktól a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottak esetében. Egy korábbi válsághelyzetben a balliberális oldal elvette a 13. havi nyugdíjat, míg a mostani kabinet azt visszahozza - tette hozzá.

14:01
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

150-200 között van a koronavírus-fertőzött egészségügyi dolgozók száma

2500-3000 darab körül van a szabad kapacitás itthon a lélegeztetőgépekből. Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy 150-200 között van a fertőzött egészségügyi dolgozók száma.

14:02
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyibe kerül majd havi szinten a bérkiegészítés

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy a bérkiegészítés óriási összegeket fog felemészteni. Havi 60-70 milliárdos költsége lesz ennek.

14:05
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Erről nem lehet ma felelősen nyilatkozni

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, a szigorítások enyhítésének ő örülne a legjobban, mivel ez azt jelentené, hogy a járványügyi helyzet jobb lett, de ma ezt felelősen nem lehet megmondani.

14:06
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Igazságtalan döntés lenne az érettségi elhalasztása

Gulyás Gergely szerint igazságtalan döntés lenne az érettségi elhalasztása, és az is igazságtalan lenne, ha az évközi érdemjegyeket vennék figyelembe, mivel nagy különbségek vannak az iskolák között.

14:10
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Felettébb méltányos, ahogyan a főpolgármester esetleges felelősségével kapcsolatban megnyilatkoznak a kormányoldalon

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy a szigorú határvédelem a jövőben is kulcsfontosságú lesz. Ma az unión belül is megszűnt a szabad mozgás, így a migrációs veszély egyelőre elhárult, de nincs semmi garancia arra, hogy a jövőben ez így is marad - tette hozzá. A miniszter egy másik kérdésre azt mondta, hogyha Karácsony elolvassa saját párttársainak a nyilatkozatát, akkor a kormánypárti megszólalások kifejezetten úriak azokhoz képest. Felettébb méltányos, ahogyan a főpolgármester esetleges felelősségével kapcsolatban megnyilatkoznak a kormányoldalon.

14:12
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egy jobboldali-keresztény kormány nem találkozhat elismeréssel a nyugati sajtóban

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, sajnálatos, hogy a nyugat-európai sajtóban megjelent cikkek belpolitikai csatornákon jutnak el, és egy jobboldali-keresztény kormány nem találkozhat elismeréssel a nyugati sajtóban. Gulyás közölte, hogy egyesek a járványügyi helyzetben is az ország befeketítésével foglalkoznak.

14:14
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!