A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben - élőben az Origón

Események

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. szeptember 21. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszol képviselők kérdéseire hétfőn az Országgyűlésben. a koronavírus járvány közben hamis vádakat megfogalmazó baloldali képviselőknek az egyik felszólalásra válaszul azt mondta: nekünk minden élet számít, önöknek semmi sem drága.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
15:07
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések a kormányfőnek

Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén azonnali kérdésekre válaszol majd.

15:10
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Remélem, a Jobbik fizetett a krumpliért, ha már a varrónőket nem fizették ki

Orbán Viktor legutobb október 19-én válaszolt képviselői kérdésekre az Országgyűlésben. Akkor többek között azt mondta, Jakab Péter szavain nem lehet tudni, hogy sírni, vagy nevetni kellene, hiszen úgy beszél a borsodiakról, hogy az több, mint megalázó. Amit Jakab Péter előad, az egyszerre szánalmas és nevetséges - tette hozzá. Úgy fogalmazott, ahogy önök lebontották a kétharmadot, arról a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszébe, egyezzünk ki döntetlenben.

15:13
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A minimálbéremelés nem az elitet segíti

Négy héttel ezelőtt a kormányfő arról is beszélt, hogy a szegénység tekintetében a mostani Magyarországot nem lehet összehasonlítani a 10 évvel ezelőtti állapottal. A minimálbéremelés nem az elitet segíti. Ez a gazdaság teljesítményének köszönhető. Azt az ambíciónkat, hogy a munkanélküliséget és a szegénységet felszámoljuk, nem adjuk fel - tette hozzá. Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, hogy 2010-ben 73 ezer, míg most 161 ezer forint, míg a garantált bérminimum 210 ezer forint. 38 537 magyar vállalkozás exportál, ebből hazai tulajdonú több mint tízezer.

16:18
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az azonnali kérdések órája. 

16:22
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 78 kórház vesz részt a gyógyításban

Orbán Viktor Jakab Péter (Jobbik) kérdésére válaszolva azt mondta, hogy a magyar kormány a nyári hónapokban az országot felkészítette a védekezésre. Így ma 78 kórház vesz részt a betegek ellátásában. Az intenzív ágyakon 582 beteg fekszik, és rendelkezésre áll háromszor ennyi intenzív ágy - mondta. Orbán Viktor szólt arról is, hogy mozgósították a medikus hallgatókat, 600 diák dolgozik különféle területeken. Ahány munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit létre fogunk hozni. 2010-ben 3,7 millió, míg most 4,5 millió munkahely van - tette hozzá. 

16:25
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nekünk minden élet számít, miközben Önnek úgy tűnik semmi sem drága

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta a Jobbik frakcióvezetőjének, hogy 14 429 beteg jut egymillió főre Magyarországon, miközben az EU átlaga több mint 20 ezer fő. A halálozások tekintetében is jobban állunk - tette hozzá. Nekünk minden élet számít, miközben Önnek úgy tűnik, semmi sem drága - zárta szavait a kormányfő.  

16:27
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány nem szigorítja a magyar abortusztörvényt

Orbán Viktor Gurmai Zita (MSZP) abortusz-szabályozással kapcsolatos kérdésére válaszolva azt mondta, hogy a kormány nem készül az abortusz szigorítására. 

16:33
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az ország felkészült és védekezik

Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) válaszolva azt mondta, van abban valami magabiztosan pikáns, amikor egy olyan párt beszél hazugságról, akinek a pártelnöke beszélt arról, hogy hazudtak reggel, délben meg este. Önök nem tudnak egy olyan mércét felállítani a hazugságban, amit nem lehet leverni - tette hozzá. Szólt arról is, hogy az ország felkészült és védekezik. Teljesen nyilvánvaló a különbség a tavaszi és a mostani felkészülés között - mondta a kormányfő. 

16:35
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Vadai Ágnes is megszavazta az orvosok egyhavi bérének az elvételét

Orbán Viktor szólt arról is, hogy inkább magukra legyenek dühösek. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy Vadai is megszavazta az orvosok és az ápolók egyhavi bérét. Önök, amikor kormányon voltak, akkor tönkretették az egészségügyet, hatezer orvost elbocsátottak - mondta Orbán Viktor. Ezeket az intézkedéseket pedig Ön is megszavazta. 

16:39
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Több alapvető termék áfáját 5 százalékra csökkentette a kormány

Orbán Viktor Csárdi Antalnak (LMP) a pálinka áfáját érintő kérdésre válaszolva azt mondta, a pálinka a 27 százalékos körbe tartozik, és szerinte az alapvető élelmiszer körébe tartozik. Az élő sertés, a baromfihús, a tojás, a hal és a tej áfáját is 27-ről 5 százalékra csökkentette a kormány, de minden további csökkentés az ország teljesítményétől függ - mondta a kormányfő. Ha azt akarjuk, hogy a jövedelmeken alacsony adó legyen, akkor a fogyasztási adóknak magasabbnak kell lennie. 

16:43
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ki akar itt adóemelést?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mind Svédországban, mind Németországban 30-40 százalékos az szja-kulcs, ne kívánja, hogy nálunk is így legyen. Segítsen minket abban, hogy megőrizzük ezt a szintet - tette hozzá. 

16:46
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az alapjövedelmet nem fogjuk támogatni

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) válaszolva azt mondta, hogy nem tudja a kormány végrehajtani a Párbeszéd azon javaslatát, miszerint a nyugdíjasok ne szállhassanak fel a BKV-ra, ha az 500 méteres körzetükben van bolt. Az alapjövedelem arról szól, hogy a dolgozóktól elvesszük a pénzt és azoknak adjuk, akik nem is akarnak, ilyet nem fogok támogatni - tette hozzá. 

16:49
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a magyar jó teljesítmény egyik legfőbb oka

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar társadalom és gazdaságfilozófia azon az alapon áll, hogy megpróbálunk mindenkinek munkát adni, így a legnehezebb helyzetben élőknek is. A munkára kell ösztönözni az embereket, míg az alapjövedelem arról szól, hogy mindenki otthon maradhat, és nem kell semmit sem csinálnia - tette hozzá. Ma azért teljesít jobban Magyarország, mert nem segély-, hanem munkaalapú gazdaság van - mondta Orbán Viktor. 

16:53
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence: A baloldal nyakig benne van a Korózs-féle álvideóban

Selmeczi Gabriella (Fidesz) Korózs Lajos kamuvideójáról kérdezte az emberi erőforrás minisztériumi államtitkárát. Rétvári Bence válaszában azt mondta, azért nincs következménye a kamuvideónak a baloldalon, mert a baloldal nyakig benne van, még a Jobbik is mentegetni próbálta Korózst. 

17:00
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Most is tárgyal az ország a vakcina beszerzéséről

Szászfalvi László, a KDNP képviselője a koronavírus elleni védőoltás beszerzéséről kérdezte az emberi erőforrás minisztérium államtitkárát. Rétvári Bence válaszában azt mondta, hogy Magyarország célja, hogy az emberek az elsők között kapják meg a vakcinát. Most arra törekszünk, hogy bárhonnan beszerezzük a lehetséges védőoltást. Amerikai, német, izraeli, orosz és kínai tervezett vakcina esetében tárgyal a kabinet. 

17:07
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Most jó helyen vagyunk az EU-ban

Orbán Viktor Duró Dórának (független) azt válaszolta, mi az értelme az EU-nak? Az az értelme, hogy a társult nemzetek megmaradjanak, így addig van értelme, amíg a tagországok nemzeti jellege megmarad. Meg kell vívni a belső csatákat, de csak úgy legyünk benne, hogy a magyarok megmaradjanak. Most jó helyen vagyunk az EU-ban - mondta a kormányfő. Orbán szólt arról is, hogy olyan propaganda alakult ki, mintha mi csak pénzt kapnánk, míg mások meg nem. Ez nem így van, sőt ha van igazán nettó nyertese az EU-nak, az Németország, pedig első látásra nettó befizetőnek tűnik. 

17:09
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

2028-ban Magyarország nettó befizető lehet az EU-ban

Orbán Viktor Duró Dórának adott viszonválaszában azt mondta, az európai uniós kérdésekről a magyar parlamentnek kell döntenie. 2028-ban Magyarország nettó befizető lehet az EU-ban. 5,7 milliárd euró ment el az országból, és ezzel szemben 4,2 milliárd euró érkezett az országba 2017-ben - mondta Orbán Viktor. 

17:15
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem segíti a védekezést, ha megtéveszti a magyar embereket

Orbán Viktor Stummer Jánosnak (Jobbik) azt válaszolta, hogy nem segíti a védekezést, ha megtéveszti az embereket. A kormányt azzal vádolja, hogy nem készült fel, miközben 2019-ben 7 ezerrel több orvos dolgozott, mint 2010-ben. Orbán szólt arról is, hogy igenis felkészültek a második hullámra, és le is fogják győzni a vírust. 

17:17
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért így számolnak a magyar statisztikában

A menthetetlen betegek meggyógyítására senki sem tehet ígéretet - mondta Orbán Viktor. Szólt arról is, hogy a magyar statisztikák nemcsak a konkrétan koronavírusban meghaltakat teszik közzé, hanem azokat is, akik szenvedtek ebben a betegségben. Mindennek oka, hogy az emberek minél teljesebb képet kapjanak - zárta a szavait. 

17:20
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Semmilyen fejlesztési forrást nem vonnak el Miskolctól

Orbán Viktor Varga Lászlónak (MSZP) azt válaszolta, hogy mi az adócsökkentések pártján állunk, míg Önök az adónövelés pártján vannak. Ezt a vitát most nem lehet megoldani. Semmilyen miskolci beruházás nincs veszélyben, és most is folyamatban vannak fejlesztések, és minden fejlesztési forrást meg fognak kapni a miskolciak. 

17:23
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ez az egyik legfőbb cél

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a cél az, hogy a közműszolgáltatások esetében azt szeretnék, ha az egész országban mindenhol ugyanannyi pénzt kelljen fizetni érte. Azonban míg az MSZP-kormány 220 milliárdot elvett az önkormányzatoktól, addig a mostani rendezte a több ezer milliárdos adósságukat. 

17:24
november 16, 2020
Vágólapra másolva!

Több kérdésre már nem válaszol a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök több kérdésre nem válaszol hétfőn. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!