A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
08:07
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:08
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Itt vannak az élelmiszerárstop szabályai

Információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. 

08:09
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A migránsokat meg kell állítani - Kép

A baloldal beengedné a migránsokat - címen tett ki képet a közösségi oldalára Orbán Viktor.

08:32
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:36
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, több esetben túl messzire ment a baloldal a járványkezelés bírálatában. Persze lehet mindent jobban csinálni, de ha túl messzire megy, akkor félreérti a helyzetét - tette hozzá. A kormányfő szerint a pártoknak tudniuk kell, hogy az egészet szolgálják. Orbán elmondta, amikor úgy támadják a járványkezelést, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek. Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni.  

08:37
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Ezt jó lenne kivenni a választási kampányból

Az Operatív Törzs lassan kétéves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket, és nem érdemlik meg ezeket a támadásokat.  Orbán Viktor úgy látja, a vírus elleni védekezés kérdését ki kellene vonni a választási kampányból. 

08:39
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti

Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, mindig kell tartalék vakcinából, de ráhagyással dolgoznak, és a készletek egy része elveszíti a szavatosságát. Éppen ezért egy részét odaadják azon országoknak, akiknek szüksége van rá, és nem semmisítik meg - tette hozzá. A lejárathoz közelítő vakcinákat megpróbáljuk értelmesen felhasználni.  

08:42
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Nekünk több lábon kell állnunk

Orbán Viktor arról is beszélt, a vakcinát gyárakban gyártják, és a gyáraknak tulajdonosai vannak, akik profitot szeretnének elérni. A gyógyszergyárak nagyon fontosak, de nem szolgáltathatjuk ki magunkat ilyen gyáraknak - tette hozzá. Vakcinabeszerzés szempontjából nem állhatunk egy lábon. Nekünk több lábon kell állnunk. 

Orbán szerint nem szabad lemondani arról, hogy azon országok, akik képesek jó vakcinát előállítani, azokkal megmaradjon a kapcsolat.

08:45
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Vannak rendkívüli helyzetek

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról azt mondta, normális esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba. Vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy a gazdasági szereplők majd megoldják a helyzetet. 

A kormányfő szerint a világgazdaság belépett a magas inflációs korszakba, és ekkor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését. Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a megfelelő kerékvágásba, addig azonban élni kell - tette hozzá. Mindnyájunknak be kell menni a boltba, és ki kell fizetni a termékeket, és jobb a korábbi alacsonyabb áron fizetni. 

08:48
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszel elhibázott politikája megbukott

Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni - mondta a kormányfő arról, hogy egyes ellenzéki szereplők szerint ő tehet az inflációról. Orbán úgy látja, az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak. Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar - tette hozzá. Ennek az eredménye lett a magas infláció. Zsákutcába jutott ez a politika. A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is. 

Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat is, házakat is meg akarják adóztatni. A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést - mondta a kormányfő. Pont a rezsicsökkentés terén lehetne egyezség a politikában. 

08:49
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

A rezsicsökkentés mellett ki kell tartani

Orbán Viktor szerint akármit is mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani. A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek - tette hozzá. 

08:54
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszer, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó- és bérrendszer. Kiépült a családtámogatási rendszer, de persze van még munka. Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet.

Mi a bevándorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni - tette hozzá. Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek, ha bizalmat kapunk. 

08:56
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített

A fő cél, hogy a gyermekvállalás ne teremtsen nehezebb helyzetet egy adott család esetében, sőt anyagi előny legyen azokkal szemben, akik nem vállalnak gyermeket - mondta Orbán Viktor. Mindennek a legvégén az szerepel, hogyha nincs gyerek, akkor nincs jövő - tette hozzá. Az utóbbi kijelentés pedig már az 1998-as kormányprogramban is szerepelt. 

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány - mondta a kormányfő. 6 százalék feletti növekedés volt. 

09:00
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben

Orbán Viktor elmondta, hogy mindig is vissza akarták adni a baloldali kormány által elvett 13. havi nyugdíjat. Ugyanígy gondolkoztunk a személyi jövedelemadó visszaadásáról és a családok segítéséről - tette hozzá.  A kormányfő szerint minket nem lehet sehová sem odarendelni, mi mindig a nemzeti érdeket tartjuk a legfontosabbnak a külpolitikában is. Szeretném növelni a magyar-orosz gázmegállapodásban szereplő gázmennyiséget az ország biztonsága érdekében. 

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben - tette hozzá. Folyamatosan egyeztetek a szövetségesekkel, és úgy megyek Moszkvába. 

09:01
január 28, 2022
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak

Vége a kormányfői interjúnak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!