Vágólapra másolva!
Ismét megközelíthető a hétfőn a hatalmas esőzések miatt elöntött szikszói kórház, de az épületben még mindig áll a víz. A betegeket ellátják, de a szakrendelést nem tudták elkezdeni.
Vágólapra másolva!

Már a hármas úton megközelíthető a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház, de az intézményben és az udvaron még mindig áll a víz. A borsodi város kórházában a szakrendelést emiatt nem tudták kedden sem elkezdeni, a betegeket Miskolcra irányítják, de arrafelé az utat lezárták a Sajó áradása miatt.

Tiba Sándor, az egészségügyi intézmény igazgató főorvosa a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a kórház a város egyik legmélyebb pontján fekszik, így hiába vonult vissza a víz az útról és vált megközelíthetővé a létesítmény, az alsó szinten, valamint az udvaron továbbra is áll a víz. Ezért a szakrendelést kedden sem tudták elkezdeni, és egyelőre azt sem tudják megjósolni, meddig tart ez az állapot.

A betegeket Miskolcra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba irányítják át, de arrafelé az árvíz miatt lezárták az utat, a megyeszékhely csak jelentős kerülővel közelíthető meg. Kedden reggel egy súlyos beteg elszállításához is mentőhelikoptert kellet hívniuk, mert másképp nem tudták volna elvinni Miskolcra.

Hétfőn elöntötte a víz a szikszói kórház földszintjét, és 43 beteget az épület magasabb szintjeire kellett költöztetnie. Az áramszolgáltatást légvezetéken keresztül biztosították, és ellátták munkájukat az orvosok és nővérek is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!