Letépte egy nagykanizsai panelház szigetelését a szél

Vágólapra másolva!
A viharos szél leszakította egy nagykanizsai panelház szigetelését a vakolattal együtt, a lehulló törmelék megrongált egy autót. A házat a panelprogram keretében szigetelték le alig két évvel ezelőtt. A felújító cég nem érti, hogy szakadhatott le a szigetelés, de vállalják a helyreállítás költségeit.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délután az erős szél letépte egy nagykanizsai tízemeletes épület déli oldalának szigetelését, a lehulló darabok megrongáltak egy személyautót is. Az MTI tudósítója szerint a szél a tizedik emelet magasságából lefelé szinte a földszintig letépte a hungarocell szigetelőlapokat a rajta lévő vakolattal együtt.

A szél kitépte a falból a szigetelőanyagot tartó műanyag tipliket, és a legalább száz négyzetméteres felületről leszakadó anyagdarabok a járdára és a parkolóra hullottak. A ház tövében éppen nem járt senki, de egy ott parkoló személyautó tetejét behorpasztotta a rázúduló törmelék.

Az MTI-nek nyilatkozó lakók szerint a Rózsa utcai épületet a panelprogram keretében alig két éve szigetelték és vakolták újra, a múlt évben azonban már javítani kellett a homlokzatot. A tűzoltók délután létráról bontották le a falon lógó és le nem szakadt szigetelőtáblákat.

Fejes Tibor, a ház felújítását végző Comfort Panel Kft. ügyvezetője elmondta: egyelőre nem tudja, hogy mi okozhatta a balesetet, de vállalják a helyreállítással és a kártérítéssel kapcsolatos, várhatóan több millió forintos költséget. Azt mondta, hogy évente 80-100 ezer négyzetméternyi felületen végeznek szigetelési munkálatokat, de hasonló gondok eddig még nem voltak. Állítja, jó minőségű ragasztóanyagot és dübeleket használnak a hungarocell táblák rögzítéséhez, ezért sem érti hogy, mi történhetett. Feltételezése szerint talán a ragasztóanyag nem köthetett meg eléggé, mert a ház felújítását már hidegebb időben, tél eleji időszakban végezték el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!