Így vette meg Magyar Pétert a háborúpárti Brüsszel

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Luxusszórakozóhelyen okozott balhét Magyar Péter
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament vitanapja világosan megmutatta, hogy a brüsszeli elit Magyar Pétert szeretné kormányon látni Magyarországon, és ennek érdekében mindent bevetnek - mondta el az Origónak adott interjúban Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint Ursula von der Leyen és Manfred Weber logikája érthető: azt szeretnék, ha Magyarország befejezné a szuverén politikát, és a brüsszeli elvárásnak megfelelően beengedné a migránsokat, és támogatná a háborút. Magyar Péter pedig eladta magát, illetve a mentelmi jogát is így kívánja megtartani, nem akar felelni az általa elkövetett bűncselekményekért.
Vágólapra másolva!

Havi 750 ezer forintért végzett kommunikációs tanácsadói feladatokat a Volánbusznál Magyar Márton. Magyar Péter testvére ugyanabban az évben dolgozott az állami vállalatnak, amikor Magyar a cég igazgatóságában ült. Miért engedte ezt Magyar, és milyen érdeke fűződhetett hozzá? Miért derül ki egyre több gyanús ügy Magyar környezetéről?

Magyar Péter mindig azzal védekezik, hogy ő a fideszes lejáratás áldozata. Ehhez képest a legújabb botrányaihoz semmi köze a Fidesznek, mind a Diákhitel Központ túlárazott szerződéseiről, mind a Volánbusznál eltöltött időszakkal kapcsolatos nepotizmusáról az ellenzéki közvélemény rántotta le a leplet. 

A most kiderült információk alapján erős a gyanú, hogy Magyar Péter csupán kifizetőhelyként tekintett ezekre a pozíciókra, és például az öccsének is így fizetett ki milliókat. 

IMG_4681
Magyar Péter Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Ez alapjaiban szembemegy azzal az állítással, amit az ellenzékivé válása elején mondott, miszerint rákényszerítettek bizonyos szerződéseket, amiket nem akart aláírni. Ehhez képest a jelek szerint ő élt vissza a pozícióival, ami miatt KEHI-vizsgálat indult meg ellene, fél évvel később fel is mentették a vezérigazgatói pozíciójából.

Magyar Péter több állami cégben is pozíciót töltött be, és sok millió forintot vitt haza. Most nem jár be a munkahelyére, sok milliót visz haza, pedig megígérte, hogy dolgozni fog minden nap. Mi lehet az oka, hogy megváltozott ez az álláspontja és viselkedése?

A rendelkezésre álló információk alapján kijelenthető, hogy 

Magyar Péter állításaival ellentétben nem azért szállt ki a KEHI a Diákhitel Központhoz, mert összeveszett Varga Judittal, volt feleségével, hanem mert gyanús kifizetéseket engedélyezett, nem ezután vált ellenzékivé, hiszen még januárban is fideszes vállalkozóknak keresett állást, illetve nem központi utasításra írta alá a szerződéseket, erre – ha más nem – a saját öccse szerződései a bizonyíték. 

Magyar Péter vélhetően amiatt lett hirtelen ellenzéki, mert a rázós ügyei miatt már sehova nem kellett, nem volt pozíciója, de a milliós fizetéseket meg akarta tartani, így most EP-képviselőként viszi haza a magas fizetéseket úgy, hogy a legtöbbször be sem jár a munkahelyére.

Magyar Péter állva tapsolt azoknak Strasbourgban, akik napi egymillió euróval büntetik Magyarországot a migrációval kapcsolatos álláspontja miatt. Mit remél azzal Magyar Péter, hogy a brüsszeliek mellett áll, és támadja a saját hazáját?

Az Európai Parlament vitanapja világosan megmutatta, hogy 

a brüsszeli elit Magyar Pétert szeretné kormányon látni Magyarországon, és ennek érdekében mindent bevetnek. 

Ursula von der Leyen és Manfred Weber logikája érthető: azt szeretnék, ha Magyarország befejezné a szuverén politikát, és a brüsszeli elvárásnak megfelelően beengedné a migránsokat, és támogatná a háborút. Magyar Péter pedig eladta magát, illetve a mentelmi jogát is így kívánja megtartani, nem akar felelni az általa elkövetett bűncselekményekért.

magyarpéter, cigi, pia, alkohol, buli, luxus
Magyar Péter még nyáron egyik cigit szívta a másik után.
Fotó: Ripost

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke csütörtökön bejelentette, hogy megkapta a magyar hatóságok kérelmét Magyar Péter mentelmi jogának elvételével kapcsolatban. Van arra esély, hogy kiadják Magyart, vagy a háttérben jó alkukat köthetett, ami miatt nem fogják kiadni a hatóságoknak?

Ellentmondásosan nyilatkoznak a mentelmi joggal összefüggésben, de Magyar Péter világossá tette, hogy ő nem szeretné, ha felfüggesztenék a mentelmi jogát. 

Ha megkötötték a paktumot, és nem fogják felfüggeszteni a mentelmi jogot, akkor világossá válik, hogy Magyar Pétertől ezért cserébe kértek valamit. 

Ingyen ebéd ugyanis nincsen a politikában, ha ilyen kéréseket teljesítenek, akkor azért bizony kérnek is cserébe valamit. 

Az, hogy Magyar Péter felállva tapsolt Ursula von der Leyenéknek a szerdai vitanapon, az azt jelzi: a brüsszeli érdekek teljes kiszolgálása lehet a kérés cserébe.

IMG_4499
Magyar Péter
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Meddig folytathatja ezt Magyar annak tükrében, hogy egyre veszíti el támogatóit?

Ezen a vonaton nincs megállás, ahogy Márki-Zay Péter sem fejezte be. Amíg a balliberális nyilvánosság messiásként tekint rá, ő maga nem is érzékeli, hogy milyen taktikai hibákat vét. Az árvíznél is azt láttuk, hogy támadta a védekezést, és álhíreket gyártott, csökkent is a támogatottsága, mégsem változtatott a viselkedésén.

Az, hogy lehallgatta a saját feleségét, és volt barátnője is hasonló dolgokat mesélt róla a nyilvánosság előtt, mit jelez Magyar Péter céljairól és viselkedéséről?

Egyre többen mondják, hogy Magyar Péter valójában nem az, akinek mutatja magát. Ez beszédes, és egyre inkább rontja a baloldali politikus hitelességét. A felmérések azt is jelzik, hogy a választók agresszívnek tartják, ami nem jó előjel, ha ő valóban miniszterelnök szeretne lenni 2026-ban.

Mit mutat az, hogy a legutóbbi, MTVA épülete elé szervezett tüntetésen is elenyésző tömeg gyűlt össze ahhoz képest, amekkorát vártak?

A támogatói bázisa megcsappant Magyar Péternek, ez a tüntetésen összegyűlt emberszámban és a párt bankszámlájára érkező adományok csökkenésében is érzékelhető. Elvesztette a lendületet Magyar Péter, erősen kérdéses, hogy vissza tudja-e szerezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!