Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ferencz Orsolya az Origónak: Odaveszhet az életünk, a nemzetünk, a vagyonunk, ha belesodródunk ebbe a háborúba!

Vágólapra másolva!
Erősítsük meg Orbán Viktort és a békepárti erőket a holnapi választáson! - mondta el Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő az Origónak.
Vágólapra másolva!

Ferencz Orsolya az Origónak adott interjúban az Egymillió Találkozás Napja kapcsán elmondta, hogy talán még soha nem volt ilyen komoly tétje a vasárnapi EP-választásnak, aminek oka történelmi. 

Európa egy olyan háborúba sodródás küszöbén áll, amely a második világháború óta nem látott veszélyforrás. 

Az országgyűlési képviselő azt mondta: ez nem azért van így, mert hazánkban ez kampánytéma, hanem azért, mert erről beszélnek a nyugati vezetők, és eleinte még csak sisakokat küldtek Ukrajnába, most pedig pár az atomháború veszélye is fenyeget.

Nekünk ebből ki kell maradnunk, ehhez pedig az kell, hogy egy nagy legitimációjú, nagy erőt képviselő békepárti képviselete legyen az Európai Parlamentben Magyarországnak. Ezt pedig a Fidesz-KDNP képviselői tudják megadni, mert a Fidesz-KDNP képviseli ma hazánkban a béke hangját. 

Elmondta azt is, hogy 

ez annyira így van, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter sok esetben az uniós vitákban egyedül maradnak a békepárti álláspontjukkal az összes többi uniós állam vezetőjével szemben. 

Ferencz Orsolya elmondta: 

meg kell erősíteni Magyarország békepárti képviseletét az Európai Parlamentben! 

A mai nappal kapcsolatban pedig elmondta, hogy az a személyes tapasztalata, hogy 

Józsefvárosban is békét akarnak az emberek. Rendkívüli mértékben tisztában vannak az emberek ennek a választásnak a súlyával, mondták, hogy ki akarnak maradni a háborúból. 

Az idősebb generáció tagjai pedig még a saját életéből emlékszik arra, hogy miféle szörnyűséget jelent egy háború. A fiatalabbak pedig látják, hogy mi minden veszhet oda, ha teljesen feleslegesen belesodródunk egy háborúba. 

Odaveszhet nemcsak a nyugodt életünk, a vagyonunk, az ország javai, hanem az életünk, az egészségünk, a nemzetünk. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről