Hasznavehetetlen ajándékok lesznek a fa alatt?

karácsony, rosszul sikerült ajándék, rossz ajándék
Vágólapra másolva!
Az embereket a legjobb szándék vezérli akkor, amikor ajándékot vásárolnak családtagjaiknak, barátaiknak, kollégáiknak, de néha hajlamosak meggyőzni magukat valami borzasztó dologról, hogy az lesz a legmegfelelőbb ajándék. Jobb adni, mint kapni, de van, amit legjobb nem adni és nem kapni. Sorra vettük a tiltólistás ajándékokat.
Vágólapra másolva!

Hasznavehetetlen kütyük

Milliónyi haszontalan dolog kísért minket akkor, amikor egy olyan embernek keresünk ajándékot, akinek nincs hobbija, különösebben nem érdeklődik semmi iránt, és mindene megvan. Kétségtelenül erőltetni kell az agyunkat, hogy mi lenne a legmegfelelőbb ajándék az ilyen egyénnek, de amikor kifogyunk az ihletből, veszünk egy unalmas, személytelen valamit. Győz a funkció az esztétikum fölött, és már ugrik is be a kosárba az edényfogó kesztyű, gyertyák garmada, bögrék sokasága, táncoló Mikulás, kávéfőző gép, esetleg ezoterikus cuccocskák.

Vállalhatatlan ruhaneműk

Sokféle variációs kedvenc van erre a témára. Nagymama kötött pulcsija, hiszen tél van, gyerekem vedd fel, mert megfázol. Ugyanez spilázva: angyalka, hópihe, vagy fenyőfa virít az elején. Ehhez kapcsolódóan sapka-sál-kesztyű szett, ha lehet valami olcsó piacos, színvilágában pedig semmiképp sem passzolva a télikabátunkhoz. Nem hagyható ki az alsóneműk széles spektruma sem: rénszarvasos alsógatya, vagy barbirózsaszín bébidoll. Esetleg a harmadik tízes köteg zokni, véletlenül sem a lábunk méretében. Terhes sógornőnket pedig megtréfálhatjuk egy pólóval, amin egy gyomorra mutató nyíl "bohóc van a fiókban" felirat virít.

Saját kézműves cukiságok

Ha már elmúltunk kilencévesek, ám nem vagyunk képzőművészek, jól gondoljuk át, hogy mennyire vagyunk ügyesek, kreatívak, és tényleg az a legjobb ajándék, amit saját magunk készítünk. Nincs is annál nagyobb kudarc, mint mikor a nagy műgonddal készített "műalkotást" csak forgat a tulajdonosa, és fogalma sincs mi az, vagy mire lehetne használni-

Forrás: AFP

Kulturális baromságok: jegyek és bérletek

Senki sem akar kultúrbarbárnak tűnni, ezért ha szereti a színházat, ha nem, jó pofát fog vágni az éves operabérlethez, még akkor is, ha csak a kemény metálért rajong. Tovább alázhatjuk, ha komolyzenei koncertjegyet ajándékozunk neki. Sunyi célzásként pedig egy kövér embernek vehetünk fitneszbérletet, vagy fogyiutalványt. De ezzel az erővel akár BKV tömbjegyet is vehetnénk, nem?!

Praktikus személytelenségek tárháza

Az ünnepek közeledtével tonnaszámra kapunk partnerektől, páciensektől, üzletfelektől, társcégektől bort, tollat, naptárt, egéralátétet, naplót és egyéb kacatokat, amit a céges büdzsé finanszírozni bírt. Ezek a dolgok egyenesen arra teremtek, hogy átcsomagolva, újra odaadjuk valakinek, aki szintén kapott másik száz hasonlót, amit szintén tovább ad, és így tovább.

Pacsulik orgiája

A legsemmitmondóbb ajándékok egyike. A boltok polcai roskadoznak az előre összeállított pipere cuccoktól, mint például tusfürdő, krém, sampon, vagy borotvahab, penge és after shave egyveleg, no és persze az elmaradhatatlan neszesszer. Az emberek többsége általában ragaszkodik a már jól bevált márkákhoz, nem szívesen vált, pláne egy bőrére nem jó, esetleg irritációt kiváltó szerre. Nyissuk ki fürdőszobai szekrényünket, poroljuk le a tavalyról megmaradt, kipotyogó szetteket, nézzük meg a lejáratukat és nyugodt szívvel dobjuk is ki.

Riszájkling, avagy hasznosíts újra

Ez a legdurvább kategória. Minden dolog, amin teljes mértékben, és nyilvánvaló módon látszik, hogy egyszer, esetleg többször már volt ajándék, mert mondjuk az üdvözlőkártya Katika születésnapjára szól, vagy a könyvdedikálásban véletlenül sem a nevünket olvassuk.

Az alapszabály tehát az, hogy csak olyat ajándékozzon, aminek ön is örülne - a fentebb soroltak figyelembevételével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!