Jaj, de szép a karácsonyfa

polgári otthon
Vágólapra másolva!
Bár itthon is szoktunk betlehemet készíteni, sokkal kevésbé vagyunk a téma megszállottjai, mint mondjuk a déli országok lakói. Olasz-és Spanyolország délebbi részén egész városkák készülnek így karácsony közeledtével.
Vágólapra másolva!

Bizony, legyen bár korhű vagy éppen modern az a betlehem, karácsonykor élik világukat igazán azok a csöppnyi boltok, ahol minden kis kelléket be tudunk szerezni az álomvároskánkhoz, legyen az jászol a Kisjézussal, háromkirályok, de kapaszkodjanak meg, pizzasütő vagy csemegeboltos is akár. Mi ugyan nem Jézus születésének makettjét készítettük el, hanem egy téli kompozíciót álmodtunk meg, de ez is bizonyítja, hogy elég pár egyszerű alapanyag, egy jó ötlet és némi kreatívitás, és egy egész városkát felépíthetünk (még ha csak két házból is áll ugyan).

Forrás: polgariotthon.hu

Alapanyagok: 3 db hungarocellkúp (449 Ft/db), olivazöld hobbifesték (569 Ft/50 ml), ecset, különböző szatén-és bársonyszalagok, patchwork-gombostű (449 Ft/cs), csipke, arany festékspray (minden a Kreatív Hobbyból, www.kreativhobby.hu)
Hozzávalók: spárga, kétoldalas ragasztószalag, szarvasfigura, sniccer, izlandi moha (398 Ft/50 g/cs -Kreatív Hobby)
Gyertyaházak, 1990 és 4490 Ft, COINCASA, www.coin.co.hu

Forrás: polgariotthon.hu

Rögzítsük a kúp csúcsán a spárgát egy gombostűvel, majd kezdjük rá feltekerni azt, amilyen szorosan csak lehet. A hungarocellkúpok közti szintkülönbséget úgy tudjuk a legegyszerűbben elérni, hogy sniccerrel levágjuk az egyiknek az alját, majd kétoldalassal hozzáragasztjuk a másikhoz.

Forrás: polgariotthon.hu

Szintén csak egy patchwork-tűvel illesszük rá az előre megkötött masninkat.

Forrás: polgariotthon.hu

A szalagot spirál alakban tekerjük fel a hobbifestékkel átkent hungarocellkúpra, majd vagy gombostűvel vagy kétoldalas ragasztószalaggal rögzítsük az alján.

Forrás: polgariotthon.hu

A műanyag szarvasfigurát arany festékspray-vel fújjuk át, elegáns külsőt adva ezzel neki.

Fotó: Mátyás Péter
Dizájn, styling és szöveg: Pécsi Balázs Roland

Forrás: Polgári Otthon Online

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!