Meghosszabbítják a pécsi Nyolcak-kiállítást

Vágólapra másolva!
Több mint egy hónappal meghosszabbítják a Nyolcak festőcsoport tárlatának időtartamát a pécsi Modern Magyar Képtárban, a kiállítás ezért nem március 27-ig, hanem május 1-ig tekinthető meg. A Nyolcak mellett a tárlaton Cézanne, Matisse, Picasso és Kokoschka is látható.
Vágólapra másolva!

Harmincöt nappal tovább tart a Nyolcak festőcsoport centenáriumi tárlata, a kiállítás március 27. helyett május 1-ig tart a pécsi Modern Magyar Képtárban.

"A tárlat rendkívül sikeres, a tavaly december 10-i nyitása óta már több mint 12 ezren látták. Ezért is kezdeményeztük a zárási határidő módosítását, az ehhez szükséges engedélyeket már megkaptuk a képek kölcsönzőitől" - mondta el Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok igazgatóságának vezetője hétfőn.

Hozzátette: reményeik szerint májusra a 20 ezret is elérheti az érdeklődők száma, amely kiemelkedő eredménynek számítana egy nem budapesti kiállítás esetében.

A Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak című kiállítás a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseménye. Célja a Nyolcak festőcsoport - Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan, Tihanyi Lajos - munkásságának átfogó bemutatása, valamint az őket inspiráló vagy éppen velük párhuzamos európai törekvések felvillantása. Ennek köszönhetően láthat a közönség remekműveket Cézanne, Matisse, Picasso, Dufy, Vlaminck és Kokoschka életművéből is.

A 20 milliárd forintra biztosított tárlat anyaga mintegy félezer alkotásból áll, melyeket 80 köz- és magángyűjteményből, köztük Németország, Franciaország és Anglia legjelentősebb múzeumaiból válogattak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!