Tudd meg, milyen női cipők illenek hozzád

Vágólapra másolva!
Mit vegyek fel? Az egyik legsűrűbb kérdés, amely elhangzik az öltözködés során, ám nem csupán a ruhákra, a női cipők kiválasztására is vonatkozhat. Nehéz terep, hogy minden szetthez, minden alkathoz, ráadásul minden alkalommal megtaláljuk a tökéletes választást. Ebben igyekszünk segíteni több szempont alapján.
Vágólapra másolva!
Forrás: ccc.eu/hu

Amikor a női cipők között keresgélünk, több szempontot figyelembe kell venni. Milyen az alkatunk, milyen a stílusunk, hová megyünk éppen. A cipő kiválasztása általában egy szett megkoronázása, ám az sem ritka, hogy egy különleges lábbeli az alap, amelyhez olyan ruhát igyekszünk találni, amely kihangsúlyozza azt.

Érezd jól magad a cipődben!

Amikor az alkatunkhoz próbálunk cipőt keresni, néhány egyszerű szabályt betartva eredményesek lehetünk. Egy magassarkú például kiváló választás az alacsony és a teltebb hölgyek számára is, előbbieknek plusz centimétereket jelent, utóbbiakról felesleges kilókat farag le azzal, hogy átalakítja a test megjelenését. A formás fenék és az erősebb, izmosabb combok mellé inkább hegyes orrú cipőt ajánlanak, de a magas sarok itt is előny, hiszen nyújtja a lábakat. A vizuális hatás tulajdonképpen a szempárok átverése, ám érdemes ezeket a lehetőségeket ugyanúgy kihasználni, mint mondjuk a karcsúsító fekete ruhaszínt vagy éppen a sminket. Nincs ezzel semmi baj, ráadásul ahhoz is hozzájárul, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, cipőnkben, ami a legfontosabb minden szempont közül.

Ha nem tudsz inspirálódni, vagy nincs ötleted, milyen cipőt válassz, érdemes szétnézni az üzletekben, webáruházakban. A CCC-nél például kivételesen széles választék érhető el, különleges megoldásokkal és klasszikus modellekkel, azaz jól összehasonlítható több modell is. Ami jó hír, hogy a gyönyörű cipők mellé vonzó árak társulnak, így a pénztárca vastagsága sem szabhat határt a stílusos lábbelik beszerzésének.

Forrás: ccc.eu/hu

Ne mondj le a kényelemről!

Visszatérve még egy kicsit az alkathoz történő cipőválasztáshoz: a magas nőknek sem kell lemondania a magassarkú cipőről! Ha az illik hozzád, vedd meg bátran, ne törődj más véleményével. Ha nem rajongsz a tízcentis sarokért, próbáld ki a törpesarkú cipőket, amelyek emelnek a bokán, csinosítják a vádlit, a testmagasságon azonban nem növelnek nagyot.

A választásnál azt is mindig vedd figyelembe, milyen típus vagy. Ha mindened a kényelem, nyugodtan válogass évszaktól függően a szandálok, sportcipők, balerinacipők és espadrilles típusú modellek között. Ne kell lemondani a papucsokról sem, ezek egyre inkább az utcai divat részét képezik. Érdemes még átgondolnod, milyen előnyei vannak egy gumicsizmának, és ha épp olyan cipőt keresel, amely a legnagyobb esőben is bátran felhúzható, ezek közül kell választanod. Ha elegánsabb típus vagy, akkor a magassarkú cipők, a csizmák, a bokacsizmák és a hosszúszárú csizmák között keresgélj.

Azt is gondold át mindig alaposan, milyen helyre választod ki a cipőt, azaz milyen öltözéket kell kiegészítenie. Munkába járáshoz a papucs és a gumicsizma nem feltétlenül nyerő választás, különösen akkor, ha elegáns megjelenést várnak el tőled. Ha azonban laza a dresszkód, nyugodtan felvehetsz egy sportcipőt a melóba, egyáltalán nem számít ez kirívó megoldásnak. Jól jegyezd meg: csakis olyan cipő illik hozzád, amelyben jól is érzed magad. Ez a lényeg, se több, se kevesebb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!