A 4 leghíresebb készségfejlesztőjáték

játékok gyerekjátékok karácsonyra emag Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek
Játékok karácsonyra
Vágólapra másolva!
Egy új játék felfedezése hatalmas örömet okozhat, főleg akkor, ha ösztönöz és lehetőséget ad arra, hogy a játékosok használják tudásuk és kreativitásuk is. Az elérhető, sokszínű készségfejlesztőjátékok között mindenki megtalálja a kedvencét, így biztosíthatja a tökéletes hétvégi programot nemcsak gyerekkorban, de akár felnőttként is.
Vágólapra másolva!
Forrás: Emag

Az készségek fejlesztése nem olyan folyamat, amely az oktatási intézményen belül kezdődik és ott is ér véget, mivel bárki, bármikor javíthatja kognitív képességeit. Az fejlesztőjátékok legfontosabb feladata egy olyan szórakoztató környezet létrehozása, amelyen belül fokozhatók a mentális képességek, lehetőség van egyedi összefüggések megalkotására a múltban szerzett és a jelenben meglévő tudás között, illetve erősíthető a kreativitás is.

Most pedig jöjjön 4 példa olyan játékokra, amelyek meghódították az egész világot:

  1. Monopoly – a modern idők egyik legnépszerűbb játéka. A Monopoly nagyszerűen fejleszti az analitikus gondolkodást, illetve a kognitív döntéshozást. Lehetőséget teremt a versenyhelyzet megismerésére és a meggyőző erő fejlesztésére is.
  2. Kirakós, puzzle játék – a legkedveltebb gyerekkori játékok egyike. A puzzle olyan játék, amely logikát, koncentrációt és innovatív gondolkodást igényel, ráadásul a játék végén az eredmény és a siker is jól látható.
    Forrás: Shutterstock
  3. Sakk – izgalmas játék, amelyben folyamatosan felülvizsgáljuk választásainkat és megpróbáljuk előre feltérképezni az ellenség lépéseit. A sakkjáték elősegíti a logikai és stratégiai gondolkodást és az emlékezés, memorizálás fejlesztését.
  4. Scrabble, szókirakó – intelligenciajáték, amely folyamatosan edz, fenntartja a versenyhelyzetet és igényli a kreativitást. Tökéletes társasjáték a nyelv és a logikai gondolkodás fejlesztésére.
Forrás: Emag

Természetesen ezeken kívül is rengeteg olyan játék van, amely kiszakít a mindennapi rutinból és javítja a kognitív képességeket. Az készségfejlesztőjátékok rendkívül előnyösek, mert motiválnak a képességeink próbára tételére, a komfortzónánk elhagyására, illetve a kihívásokkal szembeni türelem elsajátítására – nem utolsósorban pedig szórakoztatnak is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!