Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül25 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 835. napjáról.

 

21:48
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Hollandia így próbál segíteni Ukrajnának

Hollandia 400 millió eurót (156 milliárd forint) fektet be egy svéd alapba, hogy gyalogsági harcjárműveket gyártson Ukrajna számára - jelentette a holland média június 7-én. A jelentés nem részletezte a harcjárművek típusát, de Ukrajna és Svédország tavaly megállapodást írt alá arról, hogy közösen kezdik el gyártani a CV90-es harckocsit, amelyet a maga nemében az egyik legjobbnak tartanak a világon.

21:24
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Civil autót ért orosz találat

Orosz csapatok drónnal támadtak egy kocsira a harkovi területen lévő Kozacha Lopan faluban június 7-én, két nőt megsebesítve - jelentette a Harkovi Területi Ügyészség.

21:10
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Felszólítást kaptak az ukrán hatóságok

Denis Shmyhal miniszterelnök június 7-én felszólította az állami hatóságokat, hogy csökkentsék az áramfogyasztást, amire az energetikai infrastruktúra elleni folyamatos orosz támadások miatt van szükség. Shmyhal azt mondta, hogy "a minisztériumoknak, a központi végrehajtó szerveknek és a regionális állami adminisztrációknak" nem szabad többé légkondicionálót vagy utcai világítást használniuk. A helyi hatóságokat arra kérték, hogy korlátozzák a közvilágítást is.

20:30
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij üzent Putyinnak

Ukrajna nem fog területi engedményekbe belemenni a háború befejezésének érdekében - mondta Zelenszkij. 

Lehet-e ezt a háborút a mostani határvonalak mentén lezárni? Nem...Ha valaki megpróbálna ideiglenes határokat húzni az csak tűzszünetet érne el egy újabb háború kitörése előtt... . 

- mondta az ukrán elnök a francia nemzetgyűlésben.

20:01
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Biden nem örül a francia tervnek

Joe Biden amerikai elnök "aggodalmát fejezte ki" Emmanuel Macron francia elnök azon javaslatával kapcsolatban, hogy a Nyugat katonai kiképzőtiszteket küldjön Ukrajnába - írja a Politico.

19:31
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Franciaország Ukrajnában építkezik - videó

Az ukrán és a francia vállalatok képviselői licencszerződést írtak alá egy lőszergyártó üzem létrehozásáról.

19:06
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna támogatókat keres

Oroszország teljes körű inváziójának harmadik évében Ukrajna a június 15-16-án tartandó globális békecsúcson szeretné megerősíteni a béketervének nemzetközi támogatását.

18:25
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz rakétazápor zúdult egy lakóházra

Az orosz erők június 7-én rakétákkal támadtak egy házat Poltava körzetében, legalább egy ember megsérült - közölte Filip Pronin, Poltava terület kormányzója. A kormányzó szerint egy nőt kimentettek a romok alól, és súlyos állapotban kórházba szállították.

17:43
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Odesszában robbanások hallatszottak

Robbanások történtek Odesszában – számolt be a város polgármestere, Gennagyij Truhanov. Truhanov arra szólította fel a lakosságot, hogy maradjanak biztonságos helyen. A robbanások összefüggésbe hozhatók a légvédelmi rendszer működésével – szögezte le a polgármester.

17:03
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna foszfort vetett be a fronton

Márciusban az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) harcosai foszfor lőszerrel ellátott drónt indítottak a zaporizsjai régióban található Energodar város közelében – számolt be az Oroszországi Fegyveres Erők egyik parancsnoka.

16:32
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy ipartelepen a kijevi régióban

Kijev térségében egy támadást követően tűz ütött ki az egyik ipari létesítményben – jelentette be a regionális közigazgatás vezetője, Ruszlan Kravcsenko a Telegramon. Elmondása szerint az eset következtében senki nem sérült meg.

Június 6-ról 7-re virradó éjszaka légiriadót hirdettek Ukrajna egész területén. Június 7-én reggel robbanások sorozata történt Ukrajnában Hmelnyickij régióban.

14:47
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Tüzérségi lövedékek Ukrajnának

Németország több ezer 155 milliméteres tüzérségi lövedéket szerzett be Ukrajnának és saját készleteinek feltöltésére – jelentette be június 6-án az ország védelmi minisztériuma.

13:48
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Hmelnyickijben

Több robbanás is hallatszott Hmelnyickij megyében helyi idő szerint hajnali 4 óra 15 perc körül – jelentette a Suspilne. Az ukrán légierő jelentése szerint az orosz erők június 7-én éjjel rakétatámadásokat indítottak Ukrajna különböző régiói ellen. 

12:39
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Nikopolt támadta

A Nikopol kerület elleni orosz támadások 2 nőt megsebesítettek. A Dnyipropetrovszk régiójában található Nikopol elleni orosz támadásokban június 7-én éjjel megsebesült egy 61 és 70 éves nő - közölte Szerhij Liszak kormányzó. 

11:59
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Franciaország fegyvereket küld Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászgépeket ad át Ukrajnának – jelentette be Macron. Emmanuel Macron francia elnök a normandiai D-napi megemlékezések 80. évfordulója után beszédében azt mondta, Franciaország ukrán pilótákat fog kiképezni. 

11:25
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Tajvani exporttilalom

A tajvani gazdasági minisztérium úgy döntött, hogy kiterjeszti az Oroszországgal és Fehéroroszországgal szembeni szankciókat a nitrocellulóz, a lövedékgyártásban használt létfontosságú összetevő exportjának megtiltásával.
A füstmentes lőporhoz és rakéta-üzemanyaghoz nélkülözhetetlen nitrocellulózra már exporttilalmak vonatkoznak az Egyesült Államokban és az EU-ban.
Joseph Wu tajvani külügyminiszter úgy véli, hogy a sziget jövője az ukrajnai háborútól függ. „A tanulságunk az, hogy ha Oroszország megteheti ezt Ukrajnával, Kína megteheti ugyanezt Tajvannal” – mondta Wu.

10:15
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Öt települést lőttek az oroszok Szumiban

Az orosz erők Szumi megye öt határ menti települését támadták meg, és 19-szer lőttek, és legalább 75 robbanást okoztak - jelentette a Szumi megyei katonai igazgatás.
Az orosz hadsereg tüzérségi tűzzel, drónokkal és aknavetőkkel csapott le a községekre, miközben aknákat is ledobott. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

09:13
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb tüzérségi lövedékek

Németország több ezer 155 milliméteres tüzérségi lövedéket szerzett be Ukrajnának és saját készleteinek feltöltésére – jelentette be június 6-án az ország védelmi minisztériuma. Noha a nyilatkozat nem részletezte a beszerzett lövedékek számát, a Reuters arról számolt be, hogy Berlin 200 000-rel kívánja növelni a Rheinmetall fegyvergyártó meglévő megrendelését.
A csaknem 880 millió eurós finanszírozási igényt a Bundeswehr speciális alapja, valamint a védelmi költségvetés fedezi.

08:02
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Célkeresztben a nyugati megyék

Az orosz erők péntekre virrar rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, elsősorban az ország nyugati megyéit célozva.Légiriadót rendeltek el Ternopil, Hmelnickij és Lviv megyékben, valamint a kijevi régióban. A légierő orosz cirkáló- és ballisztikus rakéták, Tu-95MS bombázók és Shahed típusú drónok fenyegetésére hivatkozott.
Több robbanás is hallatszott Hmelnickij megyében helyi idő szerint hajnali 4 óra 15 perc körül, valamint a támadás következtében tűz ütött ki egy ipari létesítményben Kijev megyében.
A légiriadókat helyi idő szerint hajnali 5 órakor visszavonták.

07:10
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Túl sok áram fogy

Az Ukrenergo 12 régióban, Ukrajna nagy részén áramszünetet vezetett be. Az ukrán villamosenergia-hálózat üzemeltetője közölte, hogy a megszorítások olyan régiókra vonatkoznak, mint Lviv és Kárpátalja, és kiterjednek Kijevre és környékére, valamint Odesszára, Harkovra és Zaporizzsjára is. Az erőművek és a hálózat elleni erős orosz támadások által okozott kritikus áramhiány miatt volt szükség a lépésre. A megszorítások véget érnek, ha sikerül betartani a meghatározott fogyasztási határokat.

06:23
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Franciaország nem küld kiképzőket, de fogad katonákat

Franciaország vállalta egy 4500 fős ukrán dandár felszerelését és kiképzését - mondta Emmanuel Macron. A várakozásokkal ellentétben az elnök nem jelentette be francia kiképzők Ukrajnába küldését, helyette azt mondta, hogy Franciaország és szövetségesei összefognak és közösen döntenek, de hangsúlyozta, hogy nem hiszi, hogy Párizs ilyen irányú lépései „eszkalálódni fognak”.

05:27
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Francia vadászgépek

Franciaország Mirage-2000 típusú vadászgépeket ad át Ukrajnának, és ukrán pilótákat képez ki – jelentette be Emmanuel Macron francia elnök. 
Az államfő szerint öt-hat hónapra van szükség a kiképzéshez, így az év végére lesznek bevethetőek – mondta Macron. A felkészítést Franciaországban végzik.
 

04:34
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Kártérítést követel az áramszolgáltató

Ukrajna legnagyobb vízenergia-vállalata azt közölte, hogy eljárást indított a Kahovka-gát és erőmű egy évvel ezelőtti lerombolása miatti károk megtérítése érdekében Oroszország ellen. Az állami tulajdonú Ukrhydroenergo becslése szerint a kár körülbelül 2,5 milliárd euróra tehető.

A gát 2023. június 6-i felrobbantása után hatalmas mennyiségű víz árasztotta el a gáttól dére eső területeket és több ezer ember maradt ivóvíz nélkül.
A vállalat úgy véli, hogy a nemzetközi választottbírósági eljárás megindítása a legígéretesebb mód a veszteségek kompenzálására. 

04:24
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. június 6-án az ukrán-magyar határszakaszon 6273 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5373 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 44 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:13
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről